V.l.n.r. Gijs Kerremans, Stijn Hamers, Antoni Claris, Rik Hellemons - 3de klas finalisten 6-4 / 6-4
V.l.n.r. Gijs Kerremans, Stijn Hamers, Antoni Claris, Rik Hellemons - 3de klas finalisten 6-4 / 6-4 Foto: wedstrijdleiding OTC Open -Fysio Holland- Tennis Toernooi

Tennis is HOT in Oudenbosch, Open Fysio Holland toernooi

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De wedstrijdleiding van de Oudenbossche Tennis Cub (OTC’34) kan terugkijken op een zeer geslaagd Open - Fysio Holland - Tennis Toernooi. Niet alleen het weer maar ook het aantal deelnemers en gespeelde partijen en de terrasbezetting zorgde voor een HOT 19de OTC Tennis Toernooi.

In de afgelopen week werden er bij OTC’34 in Oudenbosch 290 tennispartijen gepland. In het totaal waren er 314 aanmeldingen, dat weer een record betekende na de voor de sportclubs ingrijpende “lock-down periodes”. De toernooi leiding was dan ook druk met het inplannen van gemiddeld 36 partijen per dag. Iedere dag waren er meer dan 100 spelers uit de regio op het tennispark te vinden. Het prachtige weer, de goede organisatie en de prestatie gerichte partijen zorgden voor een gezellige en sportieve sfeer In het weekend werden de finales gespeeld en dat zorgde voor veel supporters op het pico bello verzorgde park.

In de hoogste categorie Heren Dubbel 3 was er zondag middag een wedstrijd tussen Gijs Kerremans - Stijn Hamers tegen Antoni Clarijs - Rik Hellemons, met de einduitslag 6-4, 6-4. Deze spannende partij met hoog staand tennis werd gevolgd door de fans op een vol en zon overgoten terras.

In het totaal werd er in 31 categorieën, singles, heren-, dames- en mixed dubbel gespeeld in de klassen 9 tot en met 3. Er was na afloop van de wedstrijden veel publiek bij de prijsuitreiking van de nummers 1 en 2 van alle speelklassen.

De voorzitter van de wedstrijdleiding, Ton Dorresteijn, sprak zijn waardering uit voor de inzet van alle vrijwilligers van OTC om dit jaarlijks toernooi weer tot een groot succes te maken. Met dank aan het bestuur, de hoofdsponsor en overige sponsoren. Alle namen van de 1ste en 2de prijswinnaars zijn te vinden op de OTC’34 Facebook site en op de site van de KNLTB. Voor de leden zijn er komend weekend de clubkampioenschappen met a.s. zaterdag het afsluitend KNLTB-Zomer Challenge Toernooi voor aspirant-leden.

Zaterdag 10 september is er om 14.30 uur ook een speciale INLOOP voor belangstellenden. Jeugd, 20/30/40-plussers en veteranen zijn welkom om informatie te krijgen over tennis en in 2023 padel bij OTC’34 aan de Baarlebossche in Oudenbosch.