Locatie: Kunst op Nr. 8
Locatie: Kunst op Nr. 8 Foto: Anneke Hansum

Kunst op Nr. 8 tijdens Kunst- & Atelier route Haldeberge

HOEVEN - Kunst op Nr. 8 aan de Moleneindsestraat 8 te Hoeven. Tijdens de Kunst- & Atelier route op 10 en 11 september wordt de tuin en gedeelten van het huis weer opengesteld voor weer een bijzondere expositie. U bent weer van harte welkom tussen 10.00 en 17.00.uur. In de brochure staan wij vermeld als locatie nr. 14. Meer informatie over de kunstroute vindt u op www.kena-route-halderberge.nl


In de tuin zijn beelden te zien van Karin van Geel.  Zij werkt al bijna 40 jaar met klei, met als thema: lichaamstaal. De beelden van afgelopen jaar hebben wellicht onder invloed van de vele lock-downs,  vaak met verbinding te maken. Innerlijke reflectie en verbinding, op welke manier dan ook, met elkaar. Karin is met abstracte keramiek begonnen en na een vijfjarige opleiding in beeldhouwen en het veel naar model werken, gaan boetseren.

Hanneke Messelink-Anders: Pentekeningen. Onder de naam KunstAnders (www.kunstanders.com) maakt Hanneke al vele jaren heel verfijnde pentekeningen, waarin de link met de natuur altijd duidelijk aanwezig is. Allerhande vogels en andere dieren vormen een geliefd onderwerp. De zachtheid van haar pennenstreek vertedert. Alle details worden met de grootste precisie weergegeven, maar de grootste uitdaging ligt voor haar in het tot leven brengen van de natuur met alleen een simpel middel als de tekenpen, waarbij sommige onderwerpen nog van een (min of meer subtiel) kleuraccent worden voorzien.

Aga Grabowski: Sieraden/Armbanden. Aga heeft een opleiding als coupeuse waar zij haar creativiteit in kwijt kan. Zij heeft diverse jaren schilderlessen gevolgd waardoor zij met diverse materialen kan werken. Haar werk is zowel abstract als realistisch. De laatste jaren heeft zij zich toegelegd om van diverse materialen prachtige armbanden te maken. Hierin komen haar opleidingen tezamen.

Wim Hansum:  Fotografie. Afgestudeerd in Fotografie.  Hij streeft er naar om diepere lagen in zijn foto’s vast te leggen. De foto moet het verhaal vertellen, maar zeker ook ruimte bieden aan de kijker om daar een eigen invulling aan te geven. Het liefst fotografeert hij verstilde levens, beelden van situaties, soms lege ruimtes en soms met mensen gevangen in het moment. Om zijn passie voor fotografie te delen, geeft hij ook workshops “Haal meer uit uw Camera door handmatige instellingen”.[n]