Koor 'Wouw Vocaal'
Koor 'Wouw Vocaal' Foto: Ron de Vries

Nieuwe leden zijn welkom bij ‘Wouw Vocaal’

WOUW - Dameskoor ‘Wouw Vocaal’ heeft dit jaar géén rustige zomervakantieperiode achter de rug. Na de stilstand door het coronavirus kon het koor in februari 2022 eindelijk weer beginnen met repeteren en konden de leden hun stemmen weer ‘losgooien’.

Normaal gesproken valt de zomervakantie ongeveer gelijk met de schoolvakanties, maar dit jaar kregen ze uitnodigingen om te komen zingen op de Floriade in Almere (2-8), op de braderie in Fijnaart (27-8) en bij de Meeshoeve in Oud Gastel (11-9).

Aangezien alle leden het fijn vinden om anderen mee te laten genieten van mooie, gezellige liedjes konden ze geen nee zeggen op deze uitnodigingen en gingen ze aan de slag om ook in de zomervakantie dit te kunnen realiseren.

Soms was dit met wat minder leden, maar dan zingen de overige leden met extra energie.

Het dameskoor bestaat sinds 2003 en heeft niet alleen leden uit Wouw, maar ook uit Roosendaal en andere plaatsen in de regio.

Er wordt meerstemmig gezongen en de meeste nummers zijn Engelstalige ‘evergreens’, maar ook mooie nummers als ‘Leun op mij’ en ‘Als de zon schijnt’ staan op het repertoire.

De meeste nummers die gezongen worden staan op papier mét notenschrift, maar het kunnen lezen van noten is absoluut niet noodzakelijk, het helpt de leden met het zingen.

We horen vaak dat mensen van zichzelf zeggen dat ze niet kunnen zingen, maar zingen in een koor is heel anders dan solo zingen.

Slechts zo’n 1,5% van de mensen is toondoof en dat betekent dat zij moeite hebben om melodieën te herkennen en om valse noten op te merken, maar bij de rest moet dat lukken.

Zingen doe je met je oren, we sturen onze stem aan de hand van ons gehoor.

Als je blij bent ga je zingen en van zingen word je blij.

Vind je zingen leuk en lijkt het je wat om dat in een koor gezamenlijk te doen, kom dan eens kijken / luisteren / meedoen op een van de repetities op een woensdagavond van 19.45 – 22.00 uur bij zaal Schutterij van Donkenhof, Roosendaalseweg 61 in Wouw.

Ná de zomervakantie = op 21 september beginnen de repetities weer en zijn nieuwe leden van harte en vrijblijvend welkom.

Veel informatie is te vinden op de website www.wouwvocaal.nl.[n]