Zeemanskoor De Kreek-
rakkers bestaat 10 jaar

STAMPERSGAT - Op 1 augustus jl. bestond Zeemanskoor De Kreekrakkers 10 jaar en daarom organiseren ze op zondag 18 september een gezellige uitwisseling met Shantykoor Albatros uit Rotterdam, Zanggroep Enjoy uit Hoeven en Zeemanskoor De Kreekrakkers. Deze middag die zal plaatsvinden vanaf 13.30 uur op het terras Bij Gastel Sfeer en bij minder goed weer in de Sfeerschuur, Gastelsedijk Zuid 8a Oud-Gastel. Deze middag zal rond 18.00 uur worden afgesloten met een samenzang van de 3 verenigingen.


Zeemanskoor De Kreekrakkers is opgericht 1 augustus 2012 in café het Pleintje. Tijdens De Weelfeesten (dorpsweekend) werd er een paar jaar een koor gevormd om tijden de culturele middag op te treden met herkenbare nummers. Omdat er altijd veel belangstelling was om deel te nemen is het idee geboren om een Zeemanskoor op te richten. Tijdens de oprichtingsavond waren 11 personen aanwezig buiten de 3 personen die ook hadden toegezegd om deel te nemen. De aanwezigen vonden dat dit voldoende leden waren om te kunnen starten. Het bestuur was zo gevormd, Johan van Merrienboer voorzitter, Will van Sundert secretaris, Kees van Gameren penningmeester en Ad van Laarhoven voor boekingen en de Pr van de vereniging. We hadden snel een dirigent gevonden in de persoon van Peter Aarts.

De contributie werd vastgesteld op € 5,= per maand, wat nu nog steeds zo is. De repetitie was op de maandag op de even weken van 19.30-21.30 uur. Het koor groeide snel uit tot 30 leden bestaande uit 3 accordeonisten, een drummer en een trompettist/saxofonist en 25 zangers. Het was zelfs zo dat er tijdelijk een ledenstop moest worden ingevoerd. De leden komen uit heel de regio.

De belangstelling voor het koor groeide t.a.v. de leden maar ook voor optredens. Er wordt veel opgetreden zoals in zorginstellingen maar ook op evenementen. Ook organiseert het Zeemanskoor evenementen zoals De Zeemanskoers op Stampersgat wat later is overgegaan in het campingconcert met 4 andere Stampersgatse verenigingen.

Ook organiseren ze jaarlijks een uitwisseling met andere muziekverenigingen. Er is een jaar geweest dat ze 22 optredens hadden op 1 jaar, dat was wel wat veel.

Momenteel kunnen we weer leden gebruiken zowel zangers als muzikale begeleiding. Het huidige ledenbestand bestaat uit 26 leden, 4 accordeonisten en een drummer.[n]