Monumentale toegangsgebouw uit 1889 van het Arboretum Oudenbosch
Monumentale toegangsgebouw uit 1889 van het Arboretum Oudenbosch Foto: Frank van Andel

Bijzonder programma in het Arboretum Oudenbosch

OUDENBOSCH - Gratis toegang tot de tuin op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 vanwege Open Monumentendag.


Vanwege Open Monumentendag is de tuin op zaterdag 10 en zondag 11 september van 12.00 uur tot 17.00 uur gratis toegankelijk. Op Monumentendag zondag 11 september een bijzonder event van geluid, muziek en ARquatic van de CodeKlavier. ARquatic van de CodeKlavier biedt het publiek een totaal ervaring van geluid, muziek en Augmented Reality (AR). 


Livemuziek levert de input voor een fantasierijke, associatieve onderwaterwereld, die zich voor uw ogen ontvouwt op uw smartphone via de ARquatic App. Daarnaast creëert de muziek een geruststellend maar evocatief sfeer, die het publiek transporteert naar een andere wereld. Laat je fantasie de vrije loop terwijl u geniet van deze one of a kind ervaring. Deze show is zien in de Europese gedeelte van het arboretum om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur op zondag 11 september. ARquatic was in 2022 winnaar van de Joke 't Hart prijs voor het verbinden van groen en kunst. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Verenigingen van Botanische Tuinen.


Schilderijen van Vonne Hoefsloot en beelden van Roeland Frank Hoefsloot
In de schilderijen van Vonne zie je haar fascinatie om beweging vast te leggen zoals de stroming van de zee en haar sporen in het zand als zij ebt. De zee is zo divers in haar verschijningsvorm.

Zo ziet zij ook het leven en haar kunstzinnige werk. Van de allerfijnste details tot in het grootste gebaar drukt zij intuïtief haar liefde voor het leven uit en voor de natuur en de mens die zich ook daar doorheen een weg baant. Naast de 25 grotere beelden die al twee maanden tentoongesteld worden in het park zal Roeland vanaf 1 september ook een aantal kleinere beelden tentoonstellen in de tentoonstellingsruimte van het Arboretum. Vooral in de stille natuur van het arboretum, maar ook in de tentoonstellingsruimte, gaan de beelden hun verhaal vertellen. Ze zijn universeel en niet gebonden aan tijd en ruimte. Roeland en Vonne hebben een atelier in Breda en Normandië. Zij zijn beiden van beroep beeldend kunstenaar, kunstzinnig dynamisch coach en oprichters van ‘De Kleine Tiki', een school voor kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling te Breda.[n]