Burgemeester Roks reageerde zaterdag met een statement over het ongeval. Namens de gemeente laat hij weten geschokt te zijn door het ongeval waar vier Halderbergse inwoners om het leven kwamen.


“Ik ben diep geraakt door het ongeval wat gisteravond heeft plaatsgevonden in Oud Gastel. Twee moeders en twee kinderen zijn hierbij overleden, één kindje heeft het overleeft. Alle slachtoffers woonden in onze gemeente. We leven intens mee met de vaders, families en vrienden van de slachtoffers. Ook staan we stil bij de klasgenootjes die maandag hun vriendje en vriendinnetjes moeten missen in de klas.

Daarnaast ben ik zeer verontwaardigd over het feit dat we steeds vaker zien dat jonge mannen met gehuurde auto’s keihard door onze gemeente rijden. Onze gemeente moet juist een veilige plek zijn onze inwoners en onze kinderen in het bijzonder. Wat de toedracht van dit ongeval precies is geweest, moet het lopende politieonderzoek uitwijzen.

Ik wil de politie en hulpdiensten van harte bedanken voor hun inzet. Zij hebben hun uiterste best gedaan om hun werk te doen onder deze trieste omstandigheden. Ook bij hen heeft dit een diepe indruk achtergelaten.”