Ook was kunst in de kerk te bewonderen
Ook was kunst in de kerk te bewonderen Foto: Nico Andries

Kunst- en atelierroute: Kunst op hoog niveau

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Vanuit de verre omtrek maar zeker ook uit Halderberge zelf, kwam het publiek afgelopen weekend toegestroomd om de Kunst- en Atelierroute Halderberge te bezoeken. De vele bezoekers brachten een bezoek aan de bijna 20 kunstenaarslocaties.

Bezoekers van alle leeftijden kwamen veelal per fiets, maar sommigen zelfs ook wandelend naar de locaties, waarvan sommigen in de buitengebieden, anderen in de dorpskernen zelf. Veel kunstenaars lieten, behalve hun werken, ook hun werkwijze of ambacht zien. “Wij zijn bij verschillende werkateliers geweest. Sieraden maken en Rakustoken (keramiek) was echt iets voor ons”, aldus bezoekers uit Roosendaal. Die uitleg gold ook voor de makers van schilderkunst, glaskunst etc.”, aldus Harm de Rijke (Oudenbosch). Door het prachtige nazomerweer was het behalve kunstkijken ook een gezellig uitstapje.
De exposanten komen veelal uit Halderberge en omgeving. “De Kunst- en atelierroute biedt op deze manier aanstormende én kunstenaars-vannaam een prachtpodium”, aldus de organisatie. Het niveau was door de mix van locatie en veelzijdige kunst verrassend.