Bij de plaats van het ongeval legde men al snel bloemen en knuffels neer
Bij de plaats van het ongeval legde men al snel bloemen en knuffels neer Foto: CHRISTIAN TRAETS

Honderden namen afscheid van vierde slachtoffer verkeersdrama

Door: Amy Klaverveld Algemeen

BOSSCHENHOOFD - Ook voor het afscheid van het vierde slachtoffer verzamelden nabestaanden en dorpsgenoten zich om een laatste eer te betuigen. Vlak voor het weekend werd er in Bosschenhoofd al een erehaag gevormd voor de drie andere slachtoffers van het verkeersdrama, maandag werd er afscheid genomen van het vierde slachtoffer.

In een volle aula van het crematorium in Roosendaal nam men maandag afscheid van het vierde slachtoffer van het verkeersongeval in Oud Gastel. Bij het ongeluk kwamen vier mensen om het leven. Sindsdien leven de dorpsgenoten van Bosschenhoofd massaal mee met de nabestaanden. Honderden mensen verzamelden zich ook maandag weer. De aula van het crematorium was vol, op de parkeerplaats stond een groot scherm zodat de tientallen mensen die geen plaats hadden binnen, toch mee konden kijken. 

Afgelopen vrijdag werd er al een erehaag voor de andere drie slachtoffers gevormd. Toen nam Bosschenhoofd afscheid van een 39-jarige moeder met haar twee kinderen. Zij zaten in de auto samen met het vierde slachtoffer, een moeder van 42 jaar oud en haar 9-jarige dochter. Alleen de dochter overleefde het noodlottige ongeval, maar raakte hierbij wel gewond. 

Dagje uit
Op de dag van het ongeval waren de moeders met hun kinderen een dagje wezen zwemmen. Ze waren onderweg naar een restaurant om het uitje en de vakantie af te sluiten, toen hun auto werd geramd. Een gehuurde Duitse waren reed met hoge snelheid op de auto in. De bestuurder van de gehuurde personenwagen zit nog vast. Hij wordt ervan verdacht roekeloos te hebben gereden.