Villa Concerten.
Villa Concerten. Foto: Cultuur Oudenbosch

Mooie opening van het seizoen van de Villa-concerten

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Het nieuwe seizoen Villa-concerten ging zondagmiddag 18 september van start met een prachtig duo viool/piano. Het was deze keer een klassiek programma met o.a. de Sonatine van Dvorak, de Romance van Beethoven, Smetana en Fauré in een mooie ‘huiskamer’-setting in de ‘Witte Villa’ in Oudenbosch.

Het publiek was heel enthousiast over deze conservatoriumstudenten, Hanna van Hoye (viool) en Maarten Boogaard (piano). Stichting Cultuur Oudenbosch organiseert deze concerten voor conservatoriumstudenten, zowel Klassiek als Jazz. Zo wil ze deze musici de gelegenheid bieden ervaring op het concertpodium op te doen.

In de Cultuurmaand Halderberge organiseert Cultuur Oudenbosch nog twee activiteiten, waar je natuurlijk van harte welkom bent. Op vrijdag 7 oktober om 20:00 uur geeft Anton Joosen een lezing over de Amsterdamse kunstschilder Meijer de Haan (1852-1895) in de Cuyperszaal in Oudenbosch. De kans dat je nog nooit van Meijer de Haan (1852-1895) hebt gehoord, is vrij groot. Hij kwam pas goed in het nieuws toen op 16 oktober 2012 de opzienbarende kunstroof plaatsvond in de Kunsthal in Rotterdam. Anton Joosen vertelt met veel passie over het leven van Meijer de Haan. Zijn lezing eindigt met een wel héél verrassend slot.

Anton Joosen noemt zichzelf een ‘vrijetijdschrijver’ en staat bekend om zijn boeken en lezingen over de Bredase kunstschilders Jan Strube en Paul Windhausen. Uriël Acosta is zijn eerste fictieve roman, maar wel gebaseerd op historische figuren, plaatsen en gebeurtenissen. Dit boek verhaalt over een spannende speurtocht naar het verloren gegane schilderij Uriël Acosta van de Nederlandse schilder Meijer de Haan. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar door te praten, een boek te kopen en het door de auteur te laten signeren.

Op vrijdagavond 14 oktober zijn we weer terug in de Witte Villa. Dan is het tijd voor Old Forest Jazz. Een heerlijk swingend jazzconcert met een drankje na afloop om meteen gezellig bij te praten. De jazzconcerten worden verzorgd door Gé Bijvoet & Friends. Op vrijdag 14 oktober starten we met het trio van Gé Bijvoet, Joost Kesselaar en Erik Roobaard. Het Trio van Gé Bijvoet is vaker te horen in Amsterdam dan in Brabant terwijl de basis toch Oudenbosch is. Het repertoire van het trio is divers, Swing, Braziliaans, maar ook eigen werk en werk in een eigen jas.

Kijk voor de kaartverkoop en alle informatie op onze website www.cultuuroudenbosch.nl