Fleurige oogst van het Wij-landje
Fleurige oogst van het Wij-landje Foto: Stoofje Oudenbosch

Nieuwe activiteit bij ’t Stoofje: moestuinieren

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Bij ontmoetingshuis ’t Stoofje in Oudenbosch kon je al koffie drinken, eten, creatief bezig zijn, Nederlands oefenen en mediteren. Sinds deze maand is daar op donderdagmiddag een wekelijkse activiteit bij: moestuinieren.

Het Wij-landje

Groenten kweken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar zo gauw begin je er niet aan. Misschien lijkt het je veel werk, of heb je geen tuin. Toch is het hartstikke leuk om te doen. Daarom heeft ’t Stoofje het Wij-landje: een stukje grond aan de rand van Oudenbosch dat ’t Stoofje mag gebruiken als moestuin. Vrijwilligers kweken hier groenten op een zo natuurlijk mogelijke manier. Courgettes, boontjes, wortels, sla, pompoenen en ook tomaatjes in een kweektunnel. Na het oogsten wordt de groente voor kleine prijsjes bij ’t Stoofje verkocht.

Elke donderdagmiddag van 13.00 – 15.30 uur kun je  voortaan meehelpen onder begeleiding van Rutger. We beginnen met een kop koffie in ’t Stoofje (Stoofstraat 15) en fietsen daarna naar het Wij-landje. Ook na afloop drinken we samen nog wat bij ’t Stoofje. Ervaring is niet nodig; er is altijd een vrijwilliger met groene vingers bij om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden

Krijg je hier goede zin van? Geef je dan op. Dat kan binnen bij ’t Stoofje (ma t/m za tussen 13.00 – 16.00 uur), via mail (stoofjehierennu@hetnet.nl) of telefonisch (0165 313078 onder openingstijden of 06 33148512).

Wil je als vrijwilliger op het Wij-landje aan de slag en onderdeel worden van onze ‘Wij-landploeg’? Neem ook dan gerust contact op!