Franciscus
Franciscus Foto: onbekend

Dierenzegening is terug in de parochie

OUDENBOSCH - In het najaar van 2021 zijn we in de Bernardus Parochie gestart met een nieuwe werkgroep voor de Kinderkaravaan. Met een leuke groep ouders (aanwas is zeker welkom) maken we mooie eucharistievieringen, speciaal voor jonge gezinnen. Op een laagdrempelige wijze willen we kinderen kennis laten maken met het geloof.


Onze eerste Kinderkaravaan-viering van dit seizoen is op zondag 2 oktober om 11:00 uur in de basiliek van Oudenbosch. Deze viering zal in het teken staan van Sint Franciscus en Werelddierendag. Na afloop van de eucharistieviering kan eenieder die dat wil zijn huisdier laten zegenen. U bent van harte uitgenodigd, en uw huisdier ook!


Jaarplanning van de Kinderkaravaan

2 oktober Sint Franciscus en Werelddierendag, met dierenzegen; 27 november Kinderkaravaan+ in het teken van de Advent; 24 december Kerstmis, met zegening Kerstkindje in de kribbe; 5 februari Maria Lichtmis, met kinderzegen en aansluitend samen pannenkoeken eten; 12 maart Kinderkaravaan+ in het teken van de Veertigdagentijd; 2 april Palm-passiezondag en het verhaal van de Goede Week; 2 juli Gezinsmiddag

In dit overzicht staat ook ons nieuwe idee van een Kinderkaravaan+, met name in de bijzondere periodes van het kerkelijk jaar. Bij een Kinderkaravaan+ komen we voorafgaand aan de eucharistieviering bijeen om met de kinderen op een creatieve manier met het thema van de viering aan de slag te gaan. Ouders kunnen op de achtergrond meedoen onder het genot van een kopje koffie.

De vieringen zijn op zondag om 11:00 uur in de Basiliek van Oudenbosch, op zaterdag 24 december, Kerstavond, om 19:00 uur. Aarzel niet om vrienden, kennissen en kleinkinderen mee te nemen!

U kunt voor meer informatie terecht op de website van de Bernardusparochie: www.bernardusparochie.nl[n]

Kinderkaravaan Facebook