Zaterdag 24 september

Natuurlijke Wandeling Groen Ontmoet

9:00 | 

Zaterdag 24 september organiseert Groen Ontmoet verschillende wandelingen. Voor deze wandelingen werkt Groen Ontmoet samen met de andere stichtingen die ook onder Halderberge Groen vallen. Dus rustplaatsen van de 8, 15 en 25 km zijn locaties van Halderberge groen. De 25 km start zowel vanaf de natuurspeeltuin in de Kerkstraat in Oud Gastel alsmede vanaf B en B Bakker Zandstraat 6A in Bosschenhoofd. Starttijd tussen 9.00 en 10.30u. De 15 en de 8 km starten vanaf de natuurspeeltuin tussen 8.30 tot 10.00u. Bij de 8 km kan er ook later gestart worden. Ook aan de (kleine) kinderen is er gedacht voor hun is er een speciale kabouterwandeling opgezet. Deze start vanaf de natuurspeeltuin.

 

Alzheimer Café

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Het Alzheimercafé komt naar het geheugenhuis van de bibliotheek. Het Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Op zaterdag 24 september wordt dit voor het eerst in de bibliotheek georganiseerd.


Pontificale viering in Basiliek

11:00 | Basiliek

Zaterdag 24 september is om 11.00 uur een ponificale eucharistieviering in de basiliek van Oudenbosch. Voorgangers in de basiliek zijn dan mgr. Herman Woorts, vicaris Paul Verbeek, en de rector van de basiliek Maickel Prasing. De viering is bij gelegenheid van de jaardag van het verbond Pro Petri Sede. Mgr. Herman Woorts is hulpbisschop van het aartsbidom Utrecht. De viering wordt muzikaal opgeluisterd door het Roosendaals Kamerskoor onder leiding van Ted van der Heijdt.

 

Zondag 25 september

Benefietconcert voor inloophuis Rose-linde

15:00 | Laurentiuskerk

Op 25 september aanvang 15.00 uur bent u van harte welkom voor een concert van Vox Jubilans (uit Roosendaal), waarbij gastkoor Sassa Montanari (uit Steenbergen) mee zingt. Een prachtig programma in de mooie ambiance van de Laurentiuskerk in Oud-Gastel. Bij beide koren is Gunita Kronberga de vaste dirigent. Het gevarieerde concertprogramma bevat fraaie koorwerken van meerdere grote componisten, waaronder Mozart, Mendelssohn-Bartholdy, Fauré, Rutter en Elgar. Voeg daarbij de inbreng van een prachtige soliste en getalenteerde jonge musici en alle ingrediënten voor een mooie muziekervaring zijn aanwezig. Van de toegangsprijs gaat € 2,- naar het goede doel “Rose-linde” gaat. Marion Naber (lid van Vox Julibans én schilderes/dichters) zal na afloop kleine schilderwerkjes verkopen, waarbij de helft van de opbrengst naar Rose-Linde zal gaan.

 

Maandag 26 september

Geheugenhuis Oudenbosch: spreekuur in de bibliotheek

15:00 | Bibliotheek West-Brabant

Maandag 26 september van 15.00-16.30u start het spreekuur met gastvrouw Riet van de Wassenberg. Zij zal 1 x per 4 weken aanwezig zijn in de bibliotheek. Zij biedt ondersteuning bij vragen omtrent de speciale collectie van het Geheugenhuis in de bibliotheek, het gebruik van de belevenistafel en themakoffers, informatie m.b.t. activiteiten Alzheimervereniging West-Brabant. Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3, 4731 HN Oudenbosch.

 

Woensdag 28 september

Expositie Roeland Frank Hoefsloot

| Arboretum

Roeland Frank Hoefsloot exposeert de hele zomer beelden in Arboretum Oudenbosch. De tuin is open op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 -16.30 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur. Info: www.arboretumoudenbosch.nl