SC Gastel 1 wint de eerste competitiewedstrijd

OUD GASTEL - SC Gastel 1 trapte het seizoen af tegen een bekende tegenstander, namelijk de concurrent van afgelopen seizoen.

SC Gastel startte goed en zette Virtus vroeg vast op hun eigen helft. Hierdoor konden zij niet opbouwen en hanteerden ze vaak de lange bal. SC Gastel wist daarentegen de bal rond te laten gaan van voet naar voet en creëerden daarmee ook enkele kleine kansen. Dennis was het dichtste bij, maar zijn inzet werd van de lijn gekeerd door een verdediger van Virtus. Het was echter toch Virtus dat na ongeveer tien minuten op 1-0 voorsprong kwam na niet goed verdedigend werk. SC Gastel raakte niet in paniek en begon gelijk een aanvalsoffensief. Drie minuten later was het dan ook raak. Sven Vermeule zette een goed actie in, vervolgens werd de bal de bal teruggelegd en na een scrimmage voor de goal was het Matthijs die de 1-1 binnen schoot. Vervolgens een grote tegenslag voor SC Gastel, zij moesten namelijk met tien man verder na twee keer geel binnen vijf minuten.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. SC Gastel was met tien man beter, er werd gestreden voor iedere meter en Virtus kon daar weinig tot niets tegenover zetten. Na ongeveer 70 minuten kreeg SC Gastel een vrije trap vanaf de rechter kant. Deze werd ingedraaid bij de 2e paal door Richard, Matthijs kopte de bal terug voor het doel en daar was de sterk spelende Koen de Vos, net als vorig jaar een intikker, er als de kippen bij om de bal het beslissende zetje te geven. 1-2 met nog 20 minuten te spelen. Virtus probeerde wel, maar kon geen gaatje vinden in de verdediging van SC Gastel. Dit zorgde voor frustratie en na een overtreding op Keano kon dan ook een speler van Virtus vertrekken met 2x geel en dus rood. Na een reactie vanuit één van de spelers richting de scheidsrechter, kreeg ook hij zijn 2e geel en kon Virtus met 9 man verder. SC Gastel kon de overwinning al ruiken en bleef als collectief strijden. Sven Damen dacht de volledige wedstrijd uit te kunnen spelen, maar doordat de scheidsrechter het nodig vond om bijna 15 minuten extra tijd toe te voegen, moest hij zich toch nog laten wisselen. Jurgen Buuron kwam in zijn plaats. Uiteindelijk viel nog een derde rode kaart voor Virtus. Na een smerige overtreding op Jurgen moest Virtus de wedstrijd uitspelen met 8 man.

Een mooie start van de competitie in de 2e klasse voor SC Gastel. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen VFC Vlaardingen. Aanvang 14:30 uur op Sportpark Blankershove.[n]