Afbeelding
Foto: Amy Klaverveld

Het is weer herfst!

Hoewel de meteorologische herfst al op 1 september van start ging, is het pas op vrijdag 23 september de astronomische herfst begonnen. Met herfstachtige regenbuien, het vallen van het blad en de steeds kort wordende dagen is de zomer dan toch echt tot zijn einde gekomen. In de gemeente Halderberge is er ook in het najaar genoeg te zien, te beleven én natuurlijk te genieten van de echte seizoensproducten. 


Van de oranje gekleurde bossen tot aan een kaneelgeur uit de oven. Hoewel de weersomstandigheden in de herfst niet altijd even gunstig zijn, het najaar brengt een hoop warmte met zich mee. In Halderberge begint het seizoen langzaam zichtbaar te worden. Hier in de regio zijn genoeg activiteiten te doen en uitstapjes te maken. Denk aan een escaperoute in het Pagnevaartbos tussen Hoeven en Bosschenhoofd, een wandeling door het Gastels laag, net buiten Oudenbosch of een van de vele andere wandelroutes die via de gemeente op te vragen zijn.


Ook zijn er in de buurt genoeg producten te vinden om heerlijke herfstgerechten van te maken. Denk aan pompoensoep, appeltaart of stoofperen. In Hoeven ligt bijvoorbeeld de Walnoothoeve(n) met onder andere vers fruit en speciale seizoenslikeuren. Door de hele gemeente verschijnen ook weer de ouderwetse pompoenen, zoals bij De Postbaan. Ideaal als vervanging voor zoete aardappels en natuurlijk lekker om te roosteren. De herfst belooft weer kleurrijk te worden, buiten én op tafel.

Het najaar is ook de tijd waarin er weer genoeg te doen is in de regio. Denk aan halloweentochten, Sint-Maarten of de 11/11 vieringen die in elk dorp weer uitgebreid gevierd gaan worden. 


Weer of geen weer, de herfst is eindelijk daar en er is genoeg om van de te genieten, zowel binnen als buiten. [n]