Suiker Esdoorn, met het blad van de Maple Leaf in de herfstkleur
Suiker Esdoorn, met het blad van de Maple Leaf in de herfstkleur Foto: Frank van Andel

Herfstwandeling en exposities in het Arboretum

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De herfstmaanden zijn ideaal om het Arboretum te bezoeken. De zon staat al laag en de bomen versluieren het licht. Dat geeft een aparte sfeer.

Onder de bomen ligt de grond bezaaid met vruchten en zaden. Het knispert onder je voeten wanneer je op de zaden van de lindebomen trapt. En wat voelt heerlijk om te struinen door het gevallen blad terwijl je geniet van de diversiteit aan herfstkleuren en geuren. Dat maak je mee tijdens een heerlijke wandeling door de tuin van Arboretum Oudenbosch. Ook voor de kinderen is het hier genieten met de speurtocht naar de eenentwintig kabouters. Vraag erom aan de baliemedewerker. Margriet van Oosterhout exposeert tot en met eind oktober haar oeuvre schilderijen in het entreegebouw. Roeland Frank Hoefsloot exposeert de hele zomer beelden in Arboretum Oudenbosch.

Bomen van Herinnering is de titel van een nieuwe brochure en interessante gids voor uw wandeling door het erfgoed van voormalige kloostertuin Arboretum Oudenbosch. De brochure verhaalt over bijzondere bomen en over markante overleveringen uit de voormalige kloostertuinen, maar ook over de betekenis van bomen en struiken voor riten en mythen in geloofsbeleving en volksgebruik en niet in de laatste plaats over bijzondere mensen en momenten in de geschiedenis van de botanische tuin.