Vitaliteitsdag voor senioren in Hoeven

HOEVEN - Op dinsdag 15 november organiseren De Kruisvereniging Hoeven, KBO Hoeven en KBO-Brabant in Het Kompas in Hoeven een vitaliteitsdag. Vitaal ouder worden is nog belangrijker geworden nu we allemaal zo lang mogelijk thuisouder willen worden. Deze dag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Halderberge, Caritas, Elisabeth Stichting en Samenwerkende Ouderenorganisaties Halderberge.


U krijgt op deze dag informatie en een beeld over uw vitaliteit en gezondheid. U ondergaat verschillende metingen en testen. KBO-Brabant zorgt voor een groot deel de inhoud van de metingen. Deelname aan de testen is op vrijwillige basis. Bij binnenkomst ontvangt u een scoreboekje. In dit boekje staan negen stations aangegeven. Bij elk station worden testen met u afgenomen en/of (gesprekken) gevoerd. De resultaten en bevindingen worden in het boekje genoteerd.


De stations zijn:1) bloeddrukmeting 2) BMI-knijpkracht, oog – hand coördinatie 3) FMS-oefeningen stabiliteit, mobiliteit, flexibiliteit 4) Zit – opstaan – zit en wandeltest 5) Stokkenvang spel. 6) Voeding en alcohol . 7) Ogen check (opticien) 8) Oren check (audicien) 9) Slot gesprek. Elk station zal circa 10 min. in beslag nemen. Voor het gehele vitaliteitsonderzoek staat 2 uur gepland. De deelname aan de Vitaliteitsdag is gratis!


De werkwijze voor deelname is: U kunt zich alleen of met een maatje (partner, vriend(in), familielid) opgeven en gaat die dag op een aangegeven tijd een circuit starten, dat ongeveer 1,5 uur zal duren. De opgave voor deelname is per email of telefoon bij Joke Kouters tel: 0165-506481 e-mail: jokekouters@telfort.nl en Jack Koevoets tel. 0630648431 e-mail: jack.koevoets@ziggo.nl U krijgt dan een inschrijfformulier toegestuurd, dat moet u voor 28 oktober 2022 inleveren in de daarvoor bestemde witte brievenbus van het adres Halderberge 54 naast Het Punt en bekend van de prikpost en uitleen Kruisvereniging. Als het aantal deelnemers de capaciteit voor deze dag overstijgt dan zal er in het voorjaar 2023 nog een Vitaliteitsdag georganiseerd worden. Wij bevelen deelname aan deze bijzondere Vitaliteitsdag bij u aan.[n]