SC Gastel 1 verliest thuiswedstrijd van VFC uit Vlaardingen

OUD GASTEL - Voor vandaag stond de wedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen op het programma. Een tot nu toe nog onbekende tegenstander, maar met een goed resultaat uit de eerste wedstrijd op zak was er vertrouwen dat er vandaag weer punten gepakt konden worden. De volgende elf mochten het vanaf de start gaan laten zien: Coert Doomen, Harm Lambregts, Thijmen Willemse, Richard Hamers, Dennis Buijs, Koen de Vos, Bart Aarssen, Keano Elgin, Ricardo Elgin, Matthijs Nagtzaam en Sven Vermeule.

VFC had zijn huiswerk gedaan en zette Gastel vanaf het begin goed vast. Er kon niet worden opgebouwd en dat resulteerde vaak in de lange bal. VFC had het betere van het spel in de eerste helft. Na een paar kleine kansen, was het in de 33e minuut dan ook raak. Een vrije trap werd van richting veranderd waardoor Coert kansloos was. SC Gastel wist verder weinig grote kansen te creƫren en ging dan ook de rust in met een 0-1 achterstand.

2e helft

Direct na de rust kwamen Mats Helmons en Jurgen Buuron in de ploeg voor Thijmen en Ricardo. Helaas had dit niet gelijk het gewenste effect, want SC Gastel kwam niet scherp uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten na rust werden er 2 schoten van ongeveer 25 meter omgezet tot doelpunten en zo werd er ineens tegen een 0-3 achterstand aangekeken. SC Gastel gaf echter niet op en bleef hardwerken. Na ongeveer 65 minuten loon na werken, na een afgemeten voorzet kwam Jurgen voor zijn tegenstander en kopte de bal in de goal. 1-3 met nog 25 minuten te spelen. Ongeveer 10 minuten later een overtreding net buiten de 16 meter. Harm nam plaats achter de bal, zag zijn schot afketsen op de paal maar door attent reageren van Matthijs stond de 2-3 op het scorebord. Even was er het geloof dat een stunt in de maak was, maar het spel was te slordig en 2-3 was dan ook de eindstand.

Geen slecht begin

Het was geen goede wedstrijd van SC Gastel, waarbij vooral de tegendoelpunten te makkelijk vielen. Echter is VFC wel een goede ploeg waar veel tegenstander het lastig tegen zullen krijgen. 3 punten uit 2 wedstrijden is echter geen slecht begin in de 2e klasse en SC Gastel kan dus gewoon met opgeheven hoofd richting a.s. zondag, de uitwedstrijd bij RKVV Roosendaal. Aanvang 14:30 uur.[n]