Afbeelding
Foto: Dylan

Een ander enthousiast baasje is Dylan (21). Op Dierendag staat zijn konijn in het zonnetje. Het zwarte beestje is nu zo'n anderhalf jaar lid van het gezin. "Ze past precies in de familie, ze is net zo eigenwijs als de rest van ons."


Het blijkt een pittige tante te zijn, het konijn van Dylan. "Het is echt een dondersteen. Ze klimt graag in alle plantenbakken, graaft tunnels door de hele tuin en rent de hele dag rondjes. Ze eet van alle planten eerst de bloemetjes op, daar is mijn moeder dan weer minder blij mee." Het beestje loopt dan ook de hele dag vrij rond. "Ze verstopt zich graag onder de bosjes, om daar languit te gaan liggen. Reageren op haar eigen naam doet ze niet, maar zodra ze geluid hoort, laat ze altijd even haar gezicht zien. Vaak als de achterdeur open staat, komt ze even naar binnen om te kijken waar wij zijn."

Je mag wel zeggen dat het konijn het prinsesje in huis is. "We hebben voor haar meerdere kleedjes waar ze lekker op kan liggen en we hebben mandjes, één voor binnen en één voor buiten. Daar kan ze dan uren in liggen. Soms kunnen we haar dan ook met mand en al op schoot nemen. Dan liggen we lekker samen op de bank." 

Dylan ziet graag hoe het konijn door de tuin huppelt. "Soms heeft ze haar 'gekke vijf minuten', dan schiet ze alle kanten op en maakt ze heel grappige sprongen. Dat is hilarisch om te zien. Soms is ze dan nog zo onhandig dat ze over haar eigen voeten struikelt of zichzelf tegen een muurtje aan stoot."[n]