Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Hotel de Kroon gaat binnenkort weer open

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUDENBOSCH - Dit voorjaar heeft het echtpaar Kees en Jannie de Bruin Hotel de Kroon overgedaan aan een projectontwikkelaar. In de toekomst zijn er plannen om de bovenverdieping om te turnen tot een aantal appartementen. Het horecagedeelte wordt nu direct al door Frank Bons en zijn levenspartner David V.C. voortgezet. Het enthousiaste koppel opent op vrijdag 11 november de deuren van Grand Café annex Restaurant De Krooon.

De 45-jarige Frank Bons is afkomstig uit de Hoeksche Waard en een horecaman in hart en nieren. “Ik ben van huis uit kok en heb heel mijn leven al in de horeca gewerkt. Op mijn 15e ben ik begonnen als keukenhulp bij De Drie Linden in Nieuw-Beijerland, waarna ik deze zaak op mijn 23e heb overgenomen.” In totaal heeft hij inmiddels al vijf zaken gehad, variërend van een eetcafé en steakhouse tot een Italiaans restaurant. “Mijn laatste zaak aan de Coolsingel in Rotterdam heb ik net voor corona uitbrak van de hand gedaan. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Mickella Kessel, van de garage hier, is een vriendin van mij en attendeerde mij op De Kroon en zo is het balletje gaan rollen.” 

Canada

David komt uit Canada en stapt samen met Frank in dit voor hem best wel grote avontuur. “Ik woon nu zo’n tien jaar in Montreal. In 2021 heb ik op vakantie in Spanje Frank leren kennen. Hij heeft mij hiervoor enthousiast gemaakt. Een geheel nieuwe carrière aan de voor mij andere kant van de Atlantische Oceaan. Toch ben ik zeker van mezelf. Ik vertrouw op het vertrouwen en de kennis van Frank. In Canada heb ik in de verpleging gewerkt en deed ik Human Resource. Hier ga ik samen met Frank in de keuken staan en word door hem intern opgeleid,” verklaart hij.  

Drie o’s

Het voormalig hotel krijgt een geheel nieuwe uitstraling. “We gaan er een grand-café annex restaurant van maken en de zaal gebruiken voor groepen en partijen. Het restaurant biedt plaats aan 80 couverts. We gaan er zeker geen hypermoderne keuken van maken, maar gewoon een simpele kaart met een uitsmijter en sateetje tot aan zeetong,” zegt Frank. De Krooon is voortaan elke dag vanaf 11 uur geopend en er komt een terras aan de voorzijde. “Het verbaast mij dat er hier in Oudenbosch, zeker voor de toeristen, zo weinig open is. Bij ons kunnen ze straks terecht voor koffie en gebak.” De Krooon met drie o’s is geen typefout, maar wel degelijk de nieuwe naam van deze horecagelegenheid. “Daar is niet echt een reden voor. Het klinkt mooi. Een wat langere uitspraak. We gaan ook alles koninklijk inrichten met blauwe tinten en een schilderij van Maxima aan de muur,” legt Frank uit. “Die drie o’s staan ook voor de belangrijkste pijlers onder onze zaak: klanten, personeel en wij als ondernemers,” vult David aan. 

Carnaval

De Krooon gaat op 11 november open. “Al is het maar op een tijdelijke vergunning want een dag later staat het liedjesfestival van de SOK op het programma en gaan we voor het eerst carnaval meemaken.” Carnavalsvierders zijn Frank en David niet en dus krijgen ze hulp uit vertrouwde hoek. “De verwachting is wel dat oud-eigenaar Kees de Bruijn ons in het begin komt assisteren en ons wegwijs maakt in het Brabantse land. De Kroon was er en blijft er.”