Afbeelding
Foto: Peter Braakmann

Gastels Fanfare winnaar Cultuurprijs Publiek Halderberge 2022

Door: Amy Klaverveld Algemeen

HALDERBERGE - Gastels Fanfare is winnaar geworden van de Cultuurprijs Publiek Halderberge 2022. Ook de Cultuurprijs Vakjury Halderberge gaat dit jaar naar Gastels Fanfare.

Gastels Fanfare is met 48 procent van de stemmen winnaar geworden van de Cultuurprijs Publiek Halderberge 2022. In totaal is er vanaf 1 september tot 1 oktober 2022 bijna 1.200 keer gestemd op de drie genomineerden: Paul Buijs, Ad Engelen en Gastels Fanfare. Ook de Cultuurprijs Vakjury Halderberge gaat dit jaar naar Gastels Fanfare.  

‘’Gastels Fanfare is een ontzettende levendige vereniging met bruisende ideeën en niet weg te denken uit het dorp’’, aldus de vakjury. ‘’Een vereniging die weet hoe belangrijk het is om de ook de jeugd aan zich te binden. Het biedt de jeugd volop kansen om op een speelse manier hun eerste stappen te zetten in de muziek door het probeerorkest. Een verdere doorstroming naar het jeugdorkest en later het grote orkest is gewaarborgd.’’

Volgens de jury scoren ze met hun voorstellingen, zoals Amusant Gastel, Gastel & Friends, Maestro en de Lion King hoog op het gebied van kwaliteit, originaliteit en zeker ook op het gebied van samenwerking. 

Reactie Gastels Fanfare

De leden van Gastels Fanfare zijn als vanzelfsprekend verheugd met hun overwinning. ‘’Als je de avond af mag sluiten met het ontvangen van zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs, dan kunnen wij als club alleen maar heel dankbaar en trots zijn’’, zo laten ze weten op Facebook. ‘’Iedereen die op wat voor manieren de afgelopen jaren zijn steentje heeft bijgedragen, gestemd heeft op de link, ons op wat voor manier heeft gesteund; BEDANKT!’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding