Gé Bijvoet & Friends okt 2022
Gé Bijvoet & Friends okt 2022 Foto: Yvonne van Egmond

‘Uitverkocht Jazz feestje’ in Villa in Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Afgelopen vrijdag toverden Gé Bijvoet (piano) met zijn trio (Joost Kesselaar op drums en Erik Robaard op bas) de sfeervolle ruimte in de ‘Witte Villa’ om tot een ware Jazz club. Deze musici hebben allen hun sporen in binnen- en buitenland al ruimschoots verdiend en dat was zeker te horen!

 Zowel het publiek als het Trio dook in stilte, rust en focus diep in de opwinding en energie van de muziek. Een staande ovatie was dan ook zeer terecht voor dit swingende top trio en de nazit, die werd verzorgd door Flesjewijn uit Oudenbosch, gaf iedereen de gelegenheid uitgebreid met de musici en elkaar na te praten. De bezoekers gaven aan uit te kijken naar het volgende concert.

Volgende kapelconcert

De eerstvolgende activiteit van Cultuur Oudenbosch is het kapelconcert van Ruben Plazier & Karen Su op zaterdag 5 november om 20:00 uur in Bovendonk Hoeven. Violiste Karen Su en pianist Ruben Plazier hebben, hoewel zij nog jong zijn, hun sporen op diverse grote podia in alle windstreken al verdiend. Met hun voortreffelijke ensemblespel, hun sonore klank opvatting, weldoordachte frasering en verfijnde interpretatie weten zij hun publiek van begin tot einde te boeien. Zij spelen een programma van Ludwig van Beethoven, Francis Poulenc en Robert Schumann. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben bij de kapelconcerten gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene.

Luisterlezing

Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij de luisterlezing over wereldmuziek van Roma en Klezmer door Leo Wolfs op vrijdag 25 november om 20:00 uur in de Cuyperszaal in Oudenbosch. Eeuwen geleden vluchtten de zigeuners, officieel Roma, van Azië naar Europa. Onderweg werd hun muziek beïnvloed door andere volken. Hun muziek blijft ons boeien. We gaan deze reis in beeld en geluid herbeleven en maken kennis met de verschillende soorten zigeunermuziek. Een lezing voor mensen met een brede kijk, die hun grenzen willen verleggen.

Je kunt informatie over de al onze activiteiten vinden op de website van SCO en daar tevens de tickets kopen. De serie klassieke kapelconcerten van Cultuur Oudenbosch wordt dit seizoen ook via de website van De Kring en de Nobelaer aangeboden aan alle liefhebbers van klassieke muziek. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl.