Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Samen sterk met actie We Support Together

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUD GASTEL  - Om geld te genereren voor het Ronald McDonald kinderfonds en het KWF zijn Mark (42) en Kimberly (41) van Rijsbergen begin dit jaar de inzamelingsactie We Support Together gestart. Uit eigen ervaring weet het echtpaar dat medische en andere hulp bij ziekte en tegenslag onontbeerlijk is. 

In 2013 is hun oudste zoon Jens (9) in het Sophia Rotterdam al na 26 weken zwangerschap geboren. Tijdens zijn wekenlange verblijf op de IC en High Care konden Mark en Kimberly tijdelijk wonen in het Ronald McDonald huis. De warmte die in dat huis heerste en de behulpzame vrijwilligers is het echtpaar altijd bijgebleven. “Je hoorde wel van zo’n huis, maar we hebben nu zelf ervaren hoe bijzonder dat is. We zijn erg dankbaar dat we daar gebruik van mochten maken,” vertellen ze. 

Quarantaine
Het echtpaar leefde al wat langer met het idee om iets terug te doen. “Eerst werd onze tweede zoon Timo (6) geboren, daarna werd ikzelf ziek en stonden school en studie van Mark dat in de weg. De drive om iets te doen werd echter steeds sterker en nu hadden we twee redenen en twee goede doelen,” legt Kimberly uit. Een groepje vrienden werd benaderd, ideeën werden uitgewisseld en een pakkende naam voor het initiatief werd bedacht: We Support Together. “Begin dit jaar ging onze website met een donatieplatform in de lucht en zijn we begonnen met kaartjes te ‘strooien’. Hoe mooi was het om te zien dat we tijdens het flyeren al een eerste donatie van 15 euro binnenkregen.” Tijdens de Carnavals Quarantaine Marathon, waarbij vijf mensen zich 111 uur hadden opgesloten, was We Support Together een van de goede doelen. “Wat daar gebeurde was heel bijzonder. Wat we hadden verzonnen zagen we overal terug. Het werd breed gedragen. Ik wilde er eigenlijk geen minuut van missen en de laatste nacht ben ik er zelfs gebleven. Het resultaat was helemaal geweldig. We kregen een cheque met maar liefst ruim 11.000 euro. Dát verwacht je toch nooit,” verbaast Mark zich.

Sponsorshirt
Gedurende het jaar zijn ook andere activiteiten zoals een massagemiddag en een worstenbrood verkoopactie gehouden. We Support Together deed mee aan de Buitenspeeldag en er stond een kraampje bij de Gastelse triathlon, waar naast allerlei gadgets een gesponsord shirt te koop was. “Met mijn team hebben we in juli aan de hele triathlon in Oostenrijk meegedaan. Dat was ook een van de ideeën die we vooraf hadden bedacht. We wilden een pak ontwerpen en daar dan verkopen. Daar is het idee van sponsorshirts uit voortgekomen,” verklaart Mark. “Het mooie is dat we zelf worden benaderd door mensen die zich in willen zetten voor ons. Ze weten ons nu wel te vinden. Laatst stond er een jochie aan de deur met een zak geld van verkochte origami en bracht er iemand een mooi bedrag namens een wandelclub,” zegt Kimberly.

Energie
Op zaterdag 12 november staat er nog een spinning-marathon gepland. “Men kan dan per uur of per blok inschrijven. De opbrengst gaat in zijn geheel naar ons initiatief.” Eind dit jaar wil het gedreven echtpaar de actie stoppen. Ze zoeken nog naar een geschikt moment om het totaalbedrag bekend te maken. “We zijn blij met elke euro en hadden niet gedacht dat het zo’n enorm succes zou worden. Het is heel intensief, maar we krijgen er veel energie van.”

www.wesupporttogether.nl