Kinderen met begeleider tijdens een eerdere kindermiddag
Kinderen met begeleider tijdens een eerdere kindermiddag Foto: Frank van Andel

Herfst-kindermiddag Arboretum Oudenbosch

OUDENBOSCH - Wat is er heerlijker dan in de herfstvakantie door het Arboretum te struinen door de afgevallen bladeren, vruchten en zaden, de bolsters met en zonder stekels? En alles van wat op de grond aan je voeten ligt mogen meenemen voor de verzameling in je meegenomen tas. Alleen of samen met je vriendjes of vriendinnetjes, broertjes en zusjes? Want dat is wat kinderen elk jaar mogen doen met de herfst-kindermiddag. We hebben voor jullie een fantastisch programma gemaakt in de tuin op woensdag 26 oktober van 13.30-16.00 uur.


De deelnemende kinderen komen tussen 13.30-14.00 uur al dan niet samen met vader of moeder, oma of opa. Het programma eindigt om 16.00 uur dan kunnen de kinderen hun opdracht nog afmaken tot 16.30 uur wanneer de middag wordt afgesloten. Het programma is bestemd voor kinderen van groep 3 t/m 8 (enthousiaste brugklassers zijn ook welkom) die zelfstandig van opdracht naar opdracht kunnen en willen gaan. Er zijn diverse opdrachten, verspreid in de tuin. Bijvoorbeeld: een slakje knutselen, marshmallow roosteren, een herfststukje maken, naar een verhaal luisteren en nog veel meer. Elke opdracht wordt begeleid door deskundige vrijwilligers die uitleg geven over de bedoeling van je opdracht en zo nodig je daarbij helpen.

Het is een goed idee om een tas mee te nemen, zodat je alle spullen mee naar huis kunt nemen. Natuurlijk gaan we er van uit dat iedereen zich houdt aan de basisregels t.a.v. hygiëne m.b.t. corona.

De ingang van de tuin is op Achter ’t postkantoor 1 in Oudenbosch, tegenover de basiliek en achter Tivoli met nabij parkeergelegenheid en fietsenrekken.


Expositie

De laatste expositie dit jaar in het entreegebouw van het Arboretum Oudenbosch laat werk zien van de in Oudenbosch woonachtige Margriet van Oosterhout. In 1989 begon zij als autodidact met aquarelleren, vervolgens werken met pastel en daarna met olie- en acrylverf. De realistische stijl paste haar het beste en olieverf is de laatste jaren haar favoriete medium, af en toe afgewisseld door acryl. Vooral zee en strand inspireren haar, evenals haar (klein)kinderen, maar ook tal van andere dingen zoals iets mysterieus wat in haar opkomt en dat ze dan vorm wil geven. De tentoonstelling in het entreegebouw geeft een impressie van haar brede interesses.[n]