Onsportief gedrag in onaantrekkelijke wedstrijd SC Gastel

OUD GASTEL - Met een heerlijk zonnetje op het hoofdveld van Sportpark Blankershove, stond er weer een mooie wedstrijd op het programma voor SC Gastel 1. COAL uit Rotterdam, met 2 punten uit 3 wedstrijden, kwam op bezoek. Een ploeg die je onder je wilt houden. Kees de Rooij en Harry Tak startte met de volgende elf: Coert Doomen, Harm Lambregts, Mats Helmons, Luc de Jong, Dennis Buijs, Bart Aarssen, Koen de Vos, Richard Hamers, Matthijs Nagtzaam, Jurgen Buuron en Keano Elgin.

Sc Gastel startte afwachtend en gaf COAL de kans om te proberen op te bouwen. COAL koos echter regelmatig voor de lange bal richting de grote spits, maar dit resulteerde echter tot weinig grote kansen. SC Gastel wist een aantal keer over de flank door te komen maar vaak ontbrak het dan aan de goede laatste bal om iemand vrij voor de goal te zetten.

Vlam in de pan

De grootste kansen waren voor Jurgen en Keano, die beiden na een goede voorzet vrij konden inschieten, maar vergaten de trekker over te halen.

Daarna even vlam in de pan, een overtreding op Keano van de nummer 3. Matthijs ging klaar staan voor de vrije trap en kreeg een trap, hij draaide om en uit het niets kreeg hij 2x een klap in zijn gezicht. Een donkerrode kaart zou je zeggen, maar de scheidsrechter stond met zijn rug naar de situatie en kon dit dus niet beoordelen. Hij vond het echter wel nodig om de wedstrijd tijdelijk te staken en daar maakte hij eigenlijk de grootste fout. Hij liep als eerste de kleedkamers in, terwijl hij eigenlijk beide ploegen eerst naar binnen had moeten sturen. Hierna ontstond er nog een akkefietje tussen beide trainers en werd er een kopstoot uitgedeeld door de trainer van COAL.

Uiteindelijk werden de ploegen uit elkaar gehaald en was de rust wedergekeerd. Na overleg tussen de scheidsrechter, trainers en aanvoerders werd besloten de wedstrijd verder te spelen. De wedstrijd werd hervat met een vrije trap voor SC Gastel, deze werd goed ingeschoten door Harm maar de keeper van COAL pakte zijn moment.

Tweede helft

Vanwege het stilleggen van de wedstrijd werd besloten de rust in te korten, zodat er snel weer verder kon worden gevoetbald. Na de rust een beetje hetzelfde spelbeeld, echter was het wel zo dat Gastel weinig grip kreeg op de opkomende backs van COAL. Na een rush van de linksback door het centrum haalde hij uit vanaf een meter of 25. Keeper Doomen zag de bal pas toen hij in het netje lag en daarmee kwam SC Gastel op 0-1 achterstand.

Werk aan de winkel en de druk naar voren werd opgevoerd. In de tussentijd werd er 3x gewisseld. Koen de Vos, Jurgen Buuron en Harm Lambregts werden gewisseld voor Ricardo Elgin, Robin Tak en Sven Vermeule. In de 85e minuut was het raak, een bal vanaf rechts werd in eerste instantie weggehaald, Richard was echter scherp en bracht de bal met zijn hoofd naar Matthijs. Een goede aanname verschaf hem alle tijd om de bal binnen te schieten en de 1-1 stond op het scorebord. Helaas zat er niet meer in en moesten we tevreden zijn met één punt.

Voetballend was het weer niet de sterkste wedstrijd, maar aan inzet is net als de afgelopen wedstrijden geen gebrek geweest.

We zullen moeten streven naar meer stabiliteit en uit blijven gaan van onze eigen krachten.

Volgende week een leuke thuiswedstrijd voor de 2e bekerronde tegen Sc Kruisland, aanvang 14:30 uur.[n]