Kostuums tijdelijk opgesteld in interieur Mastboomhuis.
Kostuums tijdelijk opgesteld in interieur Mastboomhuis. Foto: Frans Strous, Breda

Expositie geeft unieke kijk op het alledaagse

OUD GASTEL - Alledaags gekleed anno 1900? Het Mastboomhuis presenteert kleding uit de verzameling van het gezin Mastboom-Brosens. Alleen nog deze maand staan interessante kledingstukken en complete kostuums uitgestald voor bezoekers.


Deze eenmalige expositie is gerealiseerd door mode-historici Birthe Weijkamp en Nelleke Honcoop, die werken aan een boek over de kleding van het Mastboomhuis. Weijkamp: “De verzameling van de familie biedt een ongekend beeld: zo waren mensen in het dagelijkse leven écht gekleed. We hebben textiel vastgehouden dat we nooit eerder hebben gezien”.

De unieke verzameling kleding van het Mastboomhuis, komt voort uit een fundamentele keuze: in het Mastboomhuis blijft alles zoals het was. Wat is ‘suspended decay’? Hoe is het technisch aangepakt? De nieuwe film ‘verval in goede staat’ brengt de antwoorden in beeld, inclusief verborgen verbindingen, verstopte technologie en enkele punten van later zorg.

De kledingexpositie en de film zijn t/m zondag 30 oktober te bekijken. Het Mastboomhuis is elke zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie online: mastboomhuis.nl.[n]