nacht in het museum
nacht in het museum Foto: NVMO Oudenbosch

Nacht in het museum in het NVMO

OUDENBOSCH - Op 28 en 29 oktober is het zover, na een geslaagde 1e editie van de 'Nacht in het museum' van vorig jaar, heeft het NVMO besloten dit jaar het museum twee avonden open te stellen voor een bezoek aan het museum in het donker.


Tijdens de vorige editie moesten wij ons nog aan restricties houden en waren bezoekers verplicht zich van tevoren aanmelden. Dit jaar kunnen we gelukkig zonder beperkingen bezoekers ontvangen. 


Samenwerking

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Tongerloo Toneel uit Roosendaal. Om de beleving van het bezoek aan het museum in het donker een extra spannend tintje te geven, hebben zij een toneelstuk geregisseerd waarbij de onthulling van ons nieuwe museumstuk centraal staat. Dit museumstuk hebben wij speciaal voor deze twee dagen in onze collectie op kunnen nemen en is eenmalig in het museum te bewonderen.

De voorstelling van Tongerloo Toneel i.s.m. vrijwilligers uit het museum zal doorlopend plaatsvinden.


Diverse collecties te zien

In het Natuurhistorisch & Volkenkundig museum zijn diverse collecties te zien op het gebied van Natuur, Volkenkunde, Geologie & Archeologie. Het observeren van de tentoongestelde objecten door ze te belichten met zaklamp is een aparte beleving voor zowel volwassenen als kinderen. 


Informatie

Het museum is beide avonden open van 19.00 uur tot 22.00 uur. 

Meer informatie is te vinden op de website www.nmvoudenbosch.nl[n]