Wedstrijdbeeld SC Gastel 1 - Sc Kruisland 1
Wedstrijdbeeld SC Gastel 1 - Sc Kruisland 1 Foto: Patrick van Doormaal

Een prestatie van formaat door collectief SC Gastel

OUD-GASTEL - Na overwinningen op WHS en MZC en een verliespartij tegen RBC in de eerste ronde van de districtsbeker, mocht SC Gastel zich opmaken voor de tweede ronde.


Op voorhand geen gunstige loting, want de buren uit Kruisland mochten zich gaan melden op Sportpark Blankershove. Op papier een zeer zware tegenstander met technisch begaafde voetballers. Maar wint het individu het van een sterk collectief? Trainers Kees de Rooij en Harry Tak wilden dat nog weleens zien en begonnen daarom met de volgende elf: Coert Doomen, Dennis Buijs, Mats Helmons, Luc de Jong, Richard Hamers, Koen de Vos, Bart Aarssen, Robin Tak, Keano Elgin, Matthijs Nagtzaam en Ricardo Elgin. Bijzonder weetje is dat er aan Gastelse zijde meer Kruislanders in het veld stonden dan bij de tegenstander. Vanaf het begin was het duidelijk, Sc Kruisland mocht het spel proberen te gaan maken. 


Ze kwamen hierbij echter niet verder dan het middenveld. SC Gastel was brutaal en schroomde niet om het lichamelijke duel op te zoeken. Sc Kruisland had hier moeite mee en gaf hierdoor een aantal keer onnodig een vrije trap weg. In de 9e minuut een corner vanaf rechts die werd teruggelegd op de 16 meter, Bart Aarssen drukte af en zag zijn bal in de verre hoek verdwijnen. Of was het dan toch nog Dennis Buijs die de bal toucheerde? Feit blijft, 1-0 voor SC Gastel en de toon was gezet. Sc Kruisland nam het heft weer in handen en probeerde de vrije man te zoeken. Dit resulteerde 1x in een grote kans, maar een zeer goed keepende Coert Doomen pakte daar zijn moment.


In de 2e helft startte SC Gastel met dezelfde elf, terwijl Sc Kruisland een aantal wissels doorvoerde. Het was duidelijk, Sc Kruisland ging nog aanvallender spelen en wilde de 1-1 gaan forceren. Verdedigend stond SC Gastel echter als een huis en wist telkens het schot te blokken of de steekpass eruit te halen. Na ongeveer 70 minuten een debutant bij SC Gastel. Jari Verstraaten mocht zijn opwachting maken in de hoofdmacht van SC Gastel en verving Ricardo Elgin. Niet veel later was het Matthijs Nagtzaam die met lichte pijntjes het veld verliet en werd vervangen door Jurgen Buuron. Sc Kruisland drukte door en het was de vraag of SC Gastel dit vol ging houden. Er werd nog een extra spits bij gezet om nog meer druk uit te oefenen. 


Echter in de 85e minuut een counter van SC Gastel, de bal kwam rechts in het veld bij Bart Aarssen, hij zag Keano Elgin vrijkomen in de spits en gaf de bal perfect op zijn hoofd. Keano verlengde de bal goed en via de binnenkant van de paal was het raak, 2-0 voor SC Gastel en het sportpark ging uit zijn dak. Dit was echter wel een van de laatste acties van Bart want na bijna de gehele wedstrijd veel vuile meters te hebben gemaakt, moest hij met kramp vervangen worden en mocht Thijmen Willemse nog even invallen. Sc Kruisland probeerde nog wel, maar doelman Coert Doomen bleek vandaag niet te passeren. 


Het laatste fluitsignaal klonk en de overwinning was binnen. Een geweldige prestatie van het collectief van SC Gastel. Op basis van strijd is de overwinning behaald. Dit was zeker niet met het mooiste voetbal, maar wat maakt dat nog uit als je wint van een op papier betere ploeg. Met vol vertrouwen kan vooruitgekeken worden naar het vervolg van de competitie, waar een belangrijke wedstrijd tegen Rood Wit op de planning staat. Aanvang 14:00 op sportpark De Gagelrijzen.[n]