Muzikaèl tijdens de grote show in de Kring
Muzikaèl tijdens de grote show in de Kring Foto: Richard Rijsdijk

Muzikaèl brengt show ‘Soundtrack’

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Muzikaèl bestaat 30 jaar dit jaar. Dit feestje gaan we volgend jaar met ons publiek vieren, want eerst kunnen we nu -eindelijk na 2 corona jaren- gelukkig onze show Soundtrack opvoeren, waarmee we eigenlijk in 2020 al op de planken hadden willen staan.

In Soundtrack -de naam zegt het al een beetje- komen allemaal nummers aan bod die met films of musicals te maken hebben in de breedste zin van het woord. Zo hebben we bijvoorbeeld een Sound of Music medley en Grease medley, maar ook nummers zoals Vlieg met me mee (Abeltje), Skyfall (James Bond) en This is me (the Greatest showman).

We brengen de expressie of sfeer van de nummers over zoals ze ook in de film/musical bedoeld zijn. Dat doen we met choreografie, attributen, kleding en inleving. Bij de Sound of Music voel je je echt onderdeel van de familie Von Trapp en bij Grease lijkt het of je zo zelf op Rydell High zou kunnen zitten bij Danny en Sandy!

Extra bijzonder is dat we dit jaar weer zo’n mooie show weg kunnen gaan zetten, ondanks dat we door de lockdown van afgelopen winter pas eind januari konden beginnen met repeteren (normaal beginnen we al in november). We hebben op 1 oktober onze puntjes-op-de-i-dag gehad, waar we constateerden dat we al erg goed op weg zijn en alleen nog e.e.a. hoeven te finetunen de laatste maand!

Muzikaèl is een popkoor uit Hoeven met leden uit heel West-Brabant en zelfs daarbuiten. We hebben een eigen live band en als muzikaal leider Sander van Dorst, die in coronatijd bij ons is begonnen en nu ook zijn eerste show met Muzikaèl zal ervaren.

Door het jaar heen verzorgen we altijd meerdere optredens. Afgelopen jaar was dat bij Middelburg VOLKoren festival, SkOORenfestival in Roosendaal en wij zijn in september ‘on tour’ geweest, waarbij we op één dag vier optredens hebben verzorgd bij de Albert Heijn in Hoeven, Tuincentrum de Bosrand in Rijsbergen, in winkelcentrum Etten-Leur en in het Amphia ziekenhuis in Breda. 

Het eerste weekend van november mogen wij dan nu Schouwburg De Kring in Roosendaal op z’n kop gaan zetten! We trappen af met onze generale repetitie op vrijdag 4 november. Op zaterdag 5 november om 20:00 uur en zondag 6 november om 14:30 zijn vervolgens de voorstellingen. Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen via De Kring of via Muzikaèl zelf.

Wij hebben er enorm veel zin in en zijn er helemaal klaar voor om weer voor zo’n mooi groot publiek te mogen schitteren op het podium! Tot 5 en 6 november!