Afbeelding
OP DE WERKVLOER

Michel Vermeulen en Gert Dubbelman: ‘Het is mooi om klanten positief te verrassen’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Persoonlijke aandacht staat voorop bij Autobedrijf Kees Vermeulen in Klundert. Het bedrijf biedt als erkend SEAT aftersalespunt én als Vakgarage werkplaatsconcept onderhoud voor auto’s van alle merken. Michel Vermeulen, mede-eigenaar en chef werkplaats chef Gert Dubbelman vertellen over hun werk. 

De ouders van Michel begon het bedrijf in de jaren ‘70. Michel is trots op het bedrijf dat er vandaag de dag staat en de klanten die het bedrijf weten te waarderen. “Mensen komen hier graag terug voor de service. Onze klanten komen ook van ver buiten de regio. Het is altijd fijn om mensen terug te zien,” vertelt Michel. 

Gert geniet ervan als hij klanten snel en vakkundig kan helpen. “Een klant stuurde foto’s van schade aan de voorkant van de auto,” wijst hij naar zijn telefoonscherm. “Zo zie ik gelijk welke onderdelen we sowieso moeten bestellen, zoals een nieuwe bumper,” legt hij uit. “Maar als ik dan ‘s ochtends aan de auto begin en merk dat er ook andere onderdelen nodig zijn, of dat nou voor onderhoud is of voor de schade, dan hebben we ook die onderdelen dezelfde dag nog in huis. Het is mooi om klanten positief te verrassen,” vertelt hij trots. 

Klanttevredenheid is iets waar de mannen altijd mee bezig zijn. “We hadden recent een klant die kwam voor de apk en was van plan kort daarna een lange rit te maken. In de garage bleek dat de versnellingsbak kapot was. We hebben die op dezelfde dag vervangen en zo kon de klant gewoon met z’n eigen auto op reis,” zegt Michel. 

Het werk bij een autogarage betekent altijd vernieuwen en meegaan met de tijd. Zo heeft de garage geïnvesteerd in speciale gereedschappen voor elektrische auto’s en laadpalen. Gert heeft recent zijn opleiding tot autotechnicus hoogvolt voor de elektrische auto’s afgerond en kan nu ieder type auto onderhouden.

Bij het autobedrijf werken zeven mensen, waarvan vijf in de werkplaats. Omdat we hard groeien zijn er extra medewerkers nodig. Als Vakgarage en SEAT aftersales richt het bedrijf zich voornamelijk op onderhoud en reparatie. “Wij hebben diverse contacten met bedrijven op industrieterrein Moerdijk voor het onderhouden van (lease)auto’s, maar ook de particuliere klant is van harte welkom! We hebben ook altijd een mooi aanbod occasions in onze showrooms,” vertelt Michel.

Sinds kort heeft Michel geïnvesteerd in een nieuwe testkast, dat is eigenlijk een super degelijke tablet die via een kabel verbinding maakt met de auto. Sinds 2006 is de OBD-aansluiting verplicht op auto’s, deze zorgt voor de overdracht van gegevens. “Zo kunnen we gelijk een hoop informatie uitlezen en storingen opzoeken,” vertelt Michel. Het maakt het werk in de garage een stuk gemakkelijker en zo kunnen we meer werk in minder tijd doen,” zegt Gert. 

Michels sterkste punt en dat van het bedrijf, zijn volgens hem de service en de kwaliteit van het werk dat ze leveren. “Wij kunnen snel handelen omdat we goed luisteren naar de klant. Daarom wordt de service ook zo goed gewaardeerd.” “Bij een groot bedrijf zou ik de klanten niet spreken, hier komt de klant erbij zitten en is alles veel gemoedelijker. Wie betrokken is levert een betere service,” vult Gert aan. 

Sinds 1984 is het autobedrijf een vertegenwoordiger van het merk SEAT en heeft zich door de aansluiting van Vakgarage verbreed. Voor Gert was dat een mooie uitdaging. “Het is mooi om mijn technische kennis ook voor andere merken te kunnen gebruiken.” Maar hij vooral prettig vindt aan het werken bij een compact bedrijf? “Ik werk hier sinds 1986, daardoor heb ik in de loop der jaren mooie klantrelaties opgebouwd, veel kansen gekregen en altijd bij mogen leren. Dat zijn kansen die ik iedereen gun.”

Naam:

Gert Dubbelman (58), werkplaatschef

Opleiding: 

Vakgerelateerde opleidingen, master technician

Naam: 

Michel Vermeulen (48), eigenaar

Opleiding: 

Vak gerelateerde opleidingen, schade expert