VV Hoeven verliest thuis van koploper Groen Wit

HOEVEN - Hoeven verliest van koploper. Zondag trad Hoeven 1 thuis aan tegen koploper Groen Wit uit Breda.

De ploeg uit ‘t Haagje uit Breda beschikt over maar liefst vier spelers die in het Nederlands  elftal zaalvoetbal spelen . Groen Wit bleek over de gehele wedstrijd gezien voor het huidige 1ste elftal kwalitatief een maatje te groot qua veldspel. Hoeven moest dat compenseren met inzet. Daar kregen ze echter maar minimaal de kans toe. Als naar 4 minuten maakte Groen Wit vanuit een goed opgezette aanval vanaf links  de 0-1. Hoeven probeerde zich wat te herpakken maar hadden geen of onvoldoende stootkracht. In de 24ste minuut kreeg Groen Wit een strafschop die discutabel was. In de 24ste minuut kreeg Groen Wit een discutabele strafschop. De scheids, die goed floot, besliste anders en Groen Wit liet zich deze kans niet ontgaan. Groen Wit maakte de 0-2. Hoeven kreeg welgezegd een klein kansje de 1ste helft. Onze keeper Arthur Raaijmakers was weer man off the match . Hij verrichtte tal van reddingen. Zo behoedde hij Hoeven voor een grotere achterstand in een 1 op 1 duel.. Na rust was de hoop gericht op een snelle tegengoal. Hoeven werd wel wat sterker en knokte zich steeds voor de tegenstander. En de inzet werd beloond. Nadat de scheids een goals van Groen Wit afkeurde wegens buiten spel werd uit de vrije trap die daarop volgende Stijn op links gelanceerd. Stijn was sneller dan zijn tegenstander en plaatste de bal kering in de verre hoek. Dat was de aansluiting. Het kon nog wel eens spannend worden.  Twee maal gaf Fariz Bilal een gave voorzet  en eenmaal Juup Sonnemans via een vrije trap vanaf de linker flank. Alle drie de voorzetten konden niet verzilverd worden door Hoeven. In de 78ste minuut kreeg Hoeven een strafschop. Aanvoerder Jurgen Pertijs schoot de bal helaas snoei hard tegen de lat. Dat was de kans op de welverdiende aansluiting. Groen Wit pakte de draad goed op en maakte in de laatste minuten nog de 3-1 en de 4-1 beide vanuit aanvallen vanaf links. Hoeven heeft het dit jaar moeilijk. Het vertrouwen is er weldegelijk, dat onze relatief jonge ploeg de punten gaan pakken. Misschien a.s. zondag al. Dan speelt Hoeven uit bij DSE. Let op voor de supporters. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur. Hoeven 2 deed het beter. Zij wonnen van Victoria'03 inverdiend met 2-0. Ook de andere lagers teams wisten te winnen, waarbij het voor Hoeven 5 de eerste overwinning dit seizoen was. De beloning voor al het harde trainen op de donderavond![n]