Een wedstrijd om snel te vergeten voor SC Gastel

OUD-GASTEL - Na een geweldige stunt in de bekerwedstrijd tegen Sc Kruisland, moest de focus vandaag weer op de competitie.

Rood-Wit uit Sint Willebrord was de volgende tegenstander. Rood-Wit had geen goede seizoenstart met 0 punten uit 4 wedstrijden, maar we wisten dat we deze tegenstander ook niet moesten onderschatten. Het plan was duidelijk, de 3 punten moesten mee naar Gastel en trainers Kees de Rooij en Harry Tak startten met de volgende elf: Coert Doomen, Dennis Buijs, Mats Helmons, Luc de Jong, Richard Hamers, Koen de Vos, Bart Aarssen, Robin Tak, Keano Elgin, Matthijs Nagtzaam en Ricardo Elgin. Vanaf het begin was duidelijk dat Rood-Wit koos voor het opvangen van de tegenstander en liet SC Gastel veelvuldig aan de bal op de eigen helft. De vrije ruimtes konden echter niet worden gevonden. Het spel verliep te langzaam en echt de duels opzoeken was deze wedstrijd ook geen optie met een scheidsrechter die om het minste en geringste een vrije trap gaf. Doordat SC Gastel het spel niet kon maken, was het plots Rood-Wit dat een aantal keer gevaarlijk voor het doel kwam. Gelukkig was keeper Coert Doomen wel scherp en wist hij een aantal goede ballen te stoppen. Hierdoor gingen we rusten met een brilstand op het scorebord. De tweede helft moest scherper en beter, maar helaas was dit totaal niet het geval. We werden nog slordiger in de opbouw, konden de bal niet vasthouden voorin als die er wel een keer kwam. Eigenlijk niets wilde lukken en Rood-Wit putte hier vertrouwen uit. Zij gingen op zoek naar de voorsprong en die kwam er dan ook. Een onnodig weggegeven vrije trap werd goed voorgegeven, de spits was even los en tikte de bal in de verre hoek. SC Gastel moest in de achtervolging en dus werd er aanvallend gewisseld. Devin Krijnen kwam in het veld voor Ricardo Elgin en kort daarna kwam ook Jorren Wierikx voor Luc de Jong. De bal werd een aantal keer ingepompt, maar hij wilde niet goed vallen. Tot overmaat van ramp kreeg Keano Elgin ook nog zijn tweede gele kaart waardoor we met 10 man verder moesten. In minuut 85, één van de twee hoogtepunten bij SC Gastel in de gehele wedstrijd, debutanten Dario Roks en Mees Koevoets mochten Koen de Vos en Dennis Buijs vervangen. Kort daarna een vrije trap op links, de bal werd terug voor het doel gekopt door Matthijs en Devin stond op de goede plek om de 1-1 binnen te schieten. Kort daarna klonk het eindsignaal. Volgende week een belangrijke wedstrijd, Beek Vooruit komt naar Sportpark Blankershove. Aanvang 14:30 uur.[n]