Humanitas zoekt vrijwilligers voor Maatjes project

HALDERBERGE - De activiteit Maatjes van Humanitas West-Brabant West is gericht op het ondersteunen van mensen die door omstandigheden tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

De deelnemers zijn, net als de vrijwilligers, mensen van alle leeftijden en woonachtig in de gemeente Halderberge. Wat de hulpvraag ook is, we zoeken samen naar een passend antwoord.


Wat is een Maatje?

Een maatje is een gemotiveerde vrijwilliger met een luisterend oor, een warm hart en tijd & ruimte om er voor de deelnemer te zijn. De vragen van deelnemers kunnen uiteenlopend zijn: bijvoorbeeld bij gevoelens van eenzaamheid door het hebben van een klein netwerk, verlies & rouw, dementie, of andere uitdagingen.


Wat houdt een Maatjestraject in?

Samen, vrijwilliger en deelnemer, wordt gekeken naar de hulpvraag en wordt hier een invulling aan gegeven. Hierbij kenmerkt de ene koppeling zich vooral door op pad te gaan terwijl bij de ander het gesprek thuis plaats vindt. De hulp die geboden wordt is altijd op maat.


Duur Maatjes traject?

Het maatjestraject duurt doorgaans één jaar. In dat jaar wordt er samen gewerkt aan de hulpvraag waardoor de deelnemer handvatten ontwikkelt om nieuwe stappen te zetten. Vrijwilliger en deelnemer leren elkaar goed kennen, juist dit contact is voor beide partijen erg waardevol en maakt dat de deelnemer nieuwe stappen kan en durft te ondernemen.


Maatje nodig?

Heb jij behoefte aan steun van een maatje? Je kan je alvast aanmelden. Dit kan via de website https://www.humanitas.nl/afdeling/west-brabant-west of bel naar 0165-599936.


Maatje worden?

Wil jij het leven van een deelnemer verrijken met oprechte aandacht en interesse? Twijfel dan niet en meld jezelf aan voor dit mooie én dankbare werk. Je komt in een dynamische vrijwilligersorganisatie,  waarin scholing en begeleiding vanzelfsprekend is en je maakt deel uit van een leuk team.  Gemaakte onkosten worden vergoed.

Heb je belangstelling of heb je nog vragen laat het weten via telefoon 0165-599936 of e-mail wbw@humanitas.nl

Je kan ook komen naar de informatiebijeenkomst op:

- 10 november van 16.00 tot 17.30 uur in Oudenbosch.

- 15 november van 14.00 tot 16.00 uur in het Veerhuis in Oud Gastel.

- 1 december van 10.00 tot 11.30 uur in ’t Punt in Hoeven.[n]