Alle ruimte reizigers van de Vuurtoren
Alle ruimte reizigers van de Vuurtoren Foto: J. de Bont

Reddingsbrigade “de Vuurtoren” reist door de ruimte

Sport en vereniging

OUD-GASTEL - In het laatste weekend van oktober was de Vuurtoren op kamp in het scoutinggebouw in Rucphen om een reis door de ruimte maken.

Kort geleden was een nieuw sterrenstelsel ontdekt, met allerlei nog onontdekte planeten. De geruchten over aliens en buitenaards leven trekt een hoop vreemde figuren aan. Deze mensen willen de aliens voor hun eigen doel gebruiken. Dus zo werden de groepjes gemaakt, zoals bv de keurige koks, die wel eens een alien wilde proeven, of de rangers, die een park vol aliens i.p.v. dieren pas echt cool zouden vinden. De atletische acrobaten wilden de aliens voor in het circus en de olijke onderzoekers wilden alles weten over de ruimtewezentjes. En dan als vijfde groepje waren er nog de sluwe soldaten, die een heel alienleger in gedachten hadden. Deze groepjes moesten de aliens gaan vangen en mee naar huis nemen. Na aankomst op vrijdagavond stond dan ook het bouwen van een raket met je groepje als eerste klus op het programma. Na intensief knutselen stonden daar vijf raketten klaar om de reis te gaan maken om de aliens op te halen. Op het speelbord werden de raketten geplaatst. Daarna kon er bij de verschillende spellen gedurende het kamp brandstof verdiend worden. De spellen vonden plaats in en rond het kampgebouw en ook nog op een planeet (Rucphense heide) om er een waar paradijs van te maken. Na ieder spel werden de verdiende brandstof bonnen uitgedeeld, zodat de raket verplaatst kon worden richting andere planeten op het speelbord, waar de aliens opgehaald konden worden. Op zaterdagavond was er een heus kampvuur, waar warme chocomelk met geroosterde marshmallows genuttigd werden. Hierna stond er een bonte avond op het programma. Deze avond kon al vooraf voorbereid worden en dat resulteerde in afwisselende en leuke optredens.

Op zondagochtend was er na een heerlijk ontbijt nog een laatste spel te spelen. Daarna werden de laatste zetten op het speelbord gedaan en de laatste aliens opgehaald. Hierna kon de eindstand opgemaakt worden. De ruige rangers hadden deze missie het beste volbracht, maar ook de andere groepen hadden het supergoed gedaan. Na een geweldig kampweekend, met super weer, kwam iedereen weer met beide benen op de grond. Als aandenken kon een van de gevangen aliens mee naar huis genomen worden. Vind je zwemmen ook leuk en wil je meer weten over Reddingsbrigade ‘De Vuurtoren”? Bezoek rbdevuurtoren.nl of stuur een mail info@rbdevuurtoren.nl.