Circusartiesten met vereerde tante Jo Suikerbuik.
Circusartiesten met vereerde tante Jo Suikerbuik. Foto:Angela

Circusvoorstelling voor ‘tante Jo van het circus’

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Geen paard in de gang, maar een heuse circusvoorstelling bedacht door buurman Janssen! Dat overkwam mevrouw Suikerbuik; beter bekend als “tante Jo van het circus”. Zij heeft het grootste deel van haar leven bij Jeugdcircus Don Bosco (wat al sinds 1956 bestaat) uit Oudenbosch doorgebracht.

Altijd was ze bezig met trainingen geven, regelen en niet te vergeten kostuums maken. Dit laatste is ook nog vaak nachtwerk geworden en ze vertelde nog te weten dat er weleens een kostuum net niet af was, waardoor de knopen nog met veiligheidsspelden bevestigd waren voor de voorstelling begon. Samen met haar nu helaas ontvallen echtgenoot, Ome Ben, heeft ze ontelbaar veel uren van haar leven gegeven om anderen te kunnen laten genieten van de circussfeer en alles wat daarmee samenhangt. Daarom is er een soort van verrassingsvoorstelling op het terras van de Blomhof, (waar tante Jo nu woont), door het Jeugdcircus gegeven. De medebewoners en wat andere omwonenden hebben ook mee kunnen genieten van de acts die de kinderen recreatief, doch zéér professioneel ten uitvoering hebben gebracht. Van éénwieler tot verdwijntruc, van ballopen tot magische zwaard-act. De sfeer was weer ouderwets geslaagd, met name voor mevrouw Suikerbuik en haar familie, die ook een héle circusgeschiedenis in hun boekje hebben staan.

Met dank aan alle medewerkers van Jeugdcircus Don Bosco, personeel van de Blomhof en natuurlijk niet te vergeten...Buurman Janssen!

Tante Jo met de circusbegeleiding.