Afbeelding
Foto: Mike Frerichs

Sandra en Mike doen al vijf jaar mee met ‘Hoeven aan de kook’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Sandra en Mike Frerichs, oud-exploitanten van ’t Hart van Hoeven, deden voor de vijfde keer in successie mee. “Na het eerste jaar zijn wij altijd enthousiast gebleven. Een leuke formule. Ik keek er weer naar uit,” zegt Sandra.

“Wij doen al van het begin af aan mee ja. Met Brenda zat ik in een kookclub. Zij had van het idee gehoord en heeft dit samen met Ronald in Hoeven opgestart. De mensen die meedoen hebben allemaal wel iets met eten en vinden het leuk om iets te maken. Sommigen maken iets eenvoudigs, anderen maken er een culinair feest van. Ieder op zijn manier besteedt ook veel aandacht aan het mooi aankleden van de tafel. Nieuw servies, bloemstukken. Heel leuk om te zien allemaal. Het bij elkaar komen is gezellig en het is altijd weer spannend wie er komen en waar jezelf naar toe moet.” 

Na elke gang ging men, bij voorkeur met de fiets, op pad naar het volgende adres. “Alles wat we op de fiets tussen de eetmomenten tegenkwamen was op weg naar een ander adres,” lacht Sandra, die dit jaar verantwoordelijk was voor een voorgerecht en daarbij gekozen had voor coquilles. “Deze keer dus een minimale voorbereiding.” Volgens Sandra is Hoeven aan de Kook niet alleen een hele leuke formule, maar tevens een ideale gelegenheid voor nieuwe inwoners om contacten te leggen. De plaatselijke ondernemers ondersteunen het evenement ook altijd. “Daar zijn dan kortingsbonnen te krijgen.”