Afbeelding
Foto: Christa Speel

Christa en Ilse deden voor het eerst mee met Hoeven aan de Kook!

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Christa Speel en haar vriendin Ilse hebben voor de eerste keer aan dit culinair feestje meegedaan. Het idee dat je bij elke gang niet alleen in een andere omgeving bent, maar ook met andere mensen aan tafel zit sprak haar wel aan. 

“Door vrienden en bekenden ben ik enthousiast geraakt en ik wilde dit zelf ook wel eens ervaren,” vertelt ze. Christa kreeg van de organisatie een nagerecht toegewezen. “We hebben besloten om een bastogne parfait te maken. Een ijstaart idee. We wilden iets maken wat handig is en dat je iets klaar hebt staan als de gasten komen. Op zich was daar niet veel werk aan. Zaterdagochtend hebben we deze gemaakt, waarna hij in de diepvries gegaan is. Toen we aan de beurt waren hebben we deze eruit gehaald, opgemaakt en gepresenteerd.” Door middel van een gouden enveloppe op tafel met voor elk koppel een nieuw adres erin, liet de organisatie weten waar men zich voor een bepaald tijdstip moest melden. Christa vond het een leuke en gezellige avond, maar vond het best wel spannend om vooraf niet te weten bij wie en met wie je bij elke gang aan tafel zat. “Dat is reuze meegevallen, je hebt altijd wel raakvlakken.” 

Tot slot dankt ze de organisatie. “Aan de voorbereiding is veel werk. Bijzonder dat Ronald en Brenda dat zo willen doen.” Na het nagerecht spoedde iedereen zich richting Bovendonk, waar over het eten nog nagepraat werd en ervaringen uitgewisseld werden.