Afbeelding
Foto: Peter Braakmann

Kranslegging bij oorlogsmonument Stampersgat

STAMPERSGAT - Op woensdag 2 november werden er weer kransen gelegd bij het oorlogsgraf van de familie Wierikx. Sinds de restauratie van het oorlogsmonument wordt er jaarlijks een kranslegging georganiseerd rondom de datum van de bevrijding van Stampersgat, begin november.


Burgemeester Bernd Roks stond samen met de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Steiger, Jurgen Vermolen van het Algemeen Comité Stampersgat en nabestaanden van de familie Wierikx stil bij de bevrijding en de drie vrouwen die in het oorlogsgraf liggen. Ook de Heemkundekring Parel aan de Welen en de Samenstichting Stampersgat waren aanwezig om een eer te bewijzen. Samen legden zij kransen en bloemen bij het monument. 


Het monument staat bovenop het oorlogsgraf van de familie Wierikx. Een van de nabestaanden vertelt over het ontstaan hiervan: "Mijn vader heeft het nog gemaakt, hier liggen zijn oma, tante en vrouw begraven." De nabestaanden wonen inmiddels niet meer in de gemeente Halderberge, maar zijn vanuit Weert overgekomen voor de kranslegging.[n]