Afbeelding
Foto: Management Dana Winner

Speciaal kerstconcert Dana Winner in de Basiliek

OUDENBOSCH - Na eerdere optredens van Dana Winner in 2016 en 2018 heeft Kiwanisclub Halderberge/Rucphen de populaire zangeres wederom weten te strikken voor een optreden in de Basiliek van Oudenbosch. Op donderdag 15 december geeft ‘de gouden stem’ van Vlaanderen met een vierkoppig orkest een exclusief en speciaal kerstconcert. De opbrengst is andermaal bestemd voor kerstpakketten voor de minima in de gemeente Halderberge en Rucphen.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS


Voor de derde maal is het de evenementencommissie van Kiwanis, bestaande uit Danny van Rijswijk, Denie de Jong, Willy Dircken en Jan Oomen, gelukt om Dana Winner voor een exclusief concert naar de Oudenbossche Basiliek te lokken. “De Basiliek is toch een unieke locatie voor dit soort evenementen en Dana Winner een zeer gewilde zangeres met een grote fanclub,” vertellen Dircken en Oomen namens de organiserende commissie. Voorgaande jaren waren de beide concerten vooraf al uitverkocht en hebben meer dan 900 mensen genoten van Dana Winner. “Zij gaf zelf te kennen dat het qua enthousiasme en entourage bij haar leukste optredens hoort.” 


Kerstpakketten 

Naar verwachting gaat Dana Winner onder begeleiding van een vaste groep muzikanten de aanwezigen ook deze keer weer een geweldige en onvergetelijke avond bezorgen. “De combinatie van haar muziek, de ambiance van de Basiliek en de spectaculaire belichting staat hier garant voor.” De opbrengst van het concert wordt evenals voorgaande jaren gedoneerd aan een regionaal goed doel in de vorm van kerstpakketten voor mensen in de gemeentes Halderberge en Rucphen die het nodig hebben. “Als de opbrengst het toelaat willen we nog iets extra’s doen voor echtparen en alleenstaanden die het écht moeilijk hebben.”


Drie soorten kaarten

In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen er deze keer rondom het concert geen VIP-arrangementen met een rondleiding en diner uitgegeven worden. “Dat hebben we geleerd van corona. We schakelen nu zo min mogelijk partijen in want bij annulering ben je een jaar later nog bezig om alles af te wikkelen. Bovendien is het nu haast niet meer te verzekeren,” verklaren ze. Voor het concert van Dana Winner zijn drie soorten kaarten beschikbaar: eersterangs, tweederangs en een beperkt aantal VIP-kaarten. “Onze ervaring leert dat er vele fans van Dana Winner zijn die er weer graag bij willen zijn. Er zijn al aanvragen voor kaarten uit Utrecht en Limburg, de grensstreek en uiteraard België. Er zijn maar een beperkt aantal zitplaatsen in de Basiliek en vol is hier echt vol.” Kaarten kunnen gekocht worden in de winkel in de crypte van de Basiliek of via een telefonische afspraak in Rucphen via telefoonnummer 0165-342374. In beide gevallen uitsluitend via contante betaling. Het gemakkelijkst is via https://halderberge.kiwanis.nl/shop.


Nieuwe leden

Van oudsher dragen de leden van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van met name kinderen. Het is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich onder het motto ‘serving the children of the world’, inzet voor het verbeteren van de wereld. Kiwanis Halderberge/Rucphen organiseert diverse evenementen waarbij de nodige fondsen worden verkregen. De club kan zeker nog nieuwe leden gebruiken. “Als je het vrijwilligerswerk niet schuwt, een hart voor de zwakkeren van de maatschappij hebt en er affiniteit mee hebt ben je meer dan welkom.”[n]