Wethouder Sharona Malfait deelt haar smaak in boeken in de bibliotheek van Oudenbosch
Wethouder Sharona Malfait deelt haar smaak in boeken in de bibliotheek van Oudenbosch Foto: Bibliotheek West-Brabant

Wethouder Sharona Malfait deelt haar smaak in boeken

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Een groep van 20 boekenliefhebbers kwam op vrijdag 11 november naar de bibliotheek van Oudenbosch voor de boekenproeverij van Sharona Malfait. De Halderbergse wethouder is een echte boekenwurm en kon zich maar met moeite beperken tot een lijst van 15 boekentips die zij vol enthousiasme deelde met het publiek.

De smaak van Sharona

Wethouder Malfait vertelde dat ze zichzelf op vierjarige leeftijd leerde lezen. Toen ze op school naar de bibliotheek ging, mocht ze al snel door naar de B-boeken. Ze genoot van boeken, dus bracht veel tijd door in de bibliotheek. Ze interesseerde zich al snel in de politiek en besloot op 10-jarige leeftijd dat ze liberaal was. Toen iemand haar wees op ‘Kafka Aan het strand’ van Haruki Murakami, verbreedde dat haar blik. Daarna las ze ook alle Engelse Harry Potter boeken.

De lijst breidt zich uit met twee boeken van Roxane van Iperen – ‘’t Hooge Nest’ en ‘Eigen welzijn eerst’ – en twee werken van Sharona’s favoriete schrijver Peter Buwalda. Sharona noemt Buwalda een meester in het fileren van de personage van de alfaman in zijn boeken. Het feminisme dat Sharona een warm hart toedraagt, zie je ook terug in haar lijst.

Behalve romans heeft Sharona ook een liefde voor poëzie. Vaak kiest ze gedichten uit voor bijzondere familiemomenten. Speciaal voor de boekenproeverij draagt ze een mooi gedicht voor uit ‘De tijd vliegt maar de dagen gaan traag’ over dementie.

Lees de boekentips extra voordelig

Wil jij de aanraders van Sharona Malfait zelf lezen? Goed nieuws! Als je voor 20 maart 2023 een nieuw jaarabonnement afsluit bij de Bibliotheek West-Brabant, krijg je maar liefst 50% korting op je abonnement. Je hebt dan toegang tot een ruim aanbod een boeken, e-books, luisterboeken en nog veel meer! Kijk voor de actievoorwaarden op www.bibliotheekwb.nl/lid

Wat leest Nederland?

1 tot en met 30 november is het Nederland Leest. De hele maand delen schrijvers, wethouders en lezers hun boekentips tijdens verschillende boekenproeverijen. Kijk op www.bibliotheekwb.nl/nederlandleest om te zien wanneer er een boekenproeverij in jouw favoriete bibliotheek plaatsvindt en meld je gratis aan!