Dik verdiende overwinning voor VV Hoeven 1

HOEVEN - Wie zondag naar Hoeven 1 ging kijken had vooraf niet gedacht dat onze Blauw-Witters met 5-0 zouden winnen bij het veel hoger geplaatste Zundert. Het was een prachtige voetbalmiddag met veel zon en toeschouwers.

De eerste 20 minuten was het van beide zijnde aftasten waarbij Zundert opties meer veldoverwicht toonde. In de 23ste minuut werd Erwin Roks de diepte ingestuurd. Hij probeerde met een lob de keeper te passeren maar die kon de bal deels wegwerken. De bal kwam voor de voeten van Rick Braspenning maar hem lukte het ook niet om deze aanval af te ronden met een goal. In de 39ste minuut was het wel raak. Door goed doorzettten van de overijverige Sven Kokke kwam de bal bij Rick, die de bal koelbloedig in de goal werkte. Dat was de 1-0. Hoeven kreeg via Erwin die zichzelf mooi vrijspeelde kreeg een mooie kans de 2-0 te maken. Zundert kwam goed weg dat ze zelf de bal niet in eigen goal werkte. Een halve terugspeelbal ging rakelings naast.. Wouter van Oosterhout loste in de een afstandsschot dat net over ging. Na rust bleef Hoeven met dezelfde teaminzet als voor rust spelen. Iedereen was scherp en de afvallende bal was vaak voor Hoeven. Thomas van de Broek, die invallen was, schoot al in de 46ste minuut tegen de lat. In de 57ste minuut maakte Juup Sonneveld de bevrijdende 2-0 met een mooi schot. Toen ging het even hard. Thomas maakte in de 62ste minuut de 3-0 en 7 minuten later was het opnieuw Rick die een aanval afrondde en de 4-0 aantekende. Tijs Heijens viel in. Uit een schot van Rick dat voor langs ging, was Tijs er als de kippen bij en schoof de bal in de netten. Daarmee maakte hij de 5-0. Dat was de eindstand. Een dik verdiende overwinning voor trainer Robin Borremans en zijn team. Inzet en collectiviteit waren de ingrediƫnten die aan de overwinning ten grondslag lagen. Zaak is dit vast te blijven houden want we moeten nog wel een aantal plaatsen gaan stijgen op de ranglijst. Maar het begin is gemaakt.

Hoeven 2 speelde gelijk tegen Zundert 2. Hoeven 3 haalde geen punten. Dat deden Hoeven 4 en Hoeven 5 wel. Beide teams wisten te winnen.

Volgende week speelt Hoeven 1 uit naar Wernhout. Een zeer lastige tegenstander die zeker niet onderschat moet worden.

Overig nieuws: Leden die graag het WK voetbal zien op groot scherm kunnen op 21, 25 en 29 november terecht in het clublokaal de Hofstee voor de wedstrijden van het Nederlands elftal Een uur voor aanvang van de wedstrijden is de Hofstee open die dan een keer oranje kleurt.[n]