Afbeelding
Foto: Loïs Oomen

Ze hebben het aardig lang stil moeten houden, maar vanaf nu mag iedereen het weten. Boer Lauwe en Osfjofeur Stifke hebben zich officieel bij het protocol van Peejenland gevoegd. In café ‘T Tapperijke werd vrijdag de nieuwste leden bekend gemaakt.


Ofsjofeur Stifke weet het nog heel goed, hij werd persoonlijk door Prins Tommes gevraagd om bij het gevolg te komen. Boer Lauwe kreeg van hem een berichtje: “Daarna heb ik nog wel even een gesprekje gehad, over de verwachtingen. Maar eigenlijk wist ik het meteen.” Ook bij Stifke was er geen moment van twijfel. “Ik was meteen enthousiast, dat moet ook wel. Het is een heel leuk en jong team.”

Toen kwam het zover dat de mannen het stil moesten houden. Voor beiden een erg lastige taak. Boer Lauwe heeft zich er niet geheel aan kunnen houden. “Het was erg lastig om dit geheim te houden. Ik heb het een paar vrienden en de familie verteld.” Ook bij Ofsjofeur Stifke ging het niet vanzelf. Ook thuis moest het namelijk besproken worden. “Maar die kunnen wel een geheim bewaren. Zelfs mijn dochter heeft haar mond gehouden.” De twee kunnen nu weer opgelucht ademhalen. “Het is dan wachten tot 11-11, dan is het bekend gemaakt en dan kan je er eindelijk over praten,” aldus Lauwe.

Volgens de mannen is er niets mooier dan het D'Oevense carnaval. "Ik ben geboren in Hoeven dus het kan echt niet beter,” aldus Ofsjofeur Stifke. "In Hoeven wordt carnaval gewoon intens beleeft,” vult boer Lauwe aan. Stifke gaat door op de mentaliteit binnen het carnaval in Peejenland. "Vanaf de jeugd speelt het al, die worden overal in betrokken. En we zijn hier ook heel creatie. Kijk nou naar vorig jaar op het Kerkplein, toen de optocht niet doorging. Toen gingen we er toch volle bak voor!”[n]