SC Gastel 1 weet RBC niet te verrassen en verliest

OUD GASTEL - Na een prima wedstrijd tegen Beek-Vooruit, was het aan SC Gastel 1 om dat een vervolg te geven tegen RBC 1. Eerder dit seizoen verloor SC Gastel 1 met 3-0 van de gastheren de laatste bekerwedstrijd van de poulefase. Hier stond toen niets meer op het spel voor SC Gastel.

Onder een prachtig zonnetje in het Atik Stadion was de taak om RBC het vuur aan de schenen te leggen. Trainers Kees de Rooij en Harry Tak startte met dezelfde basis elf als de voorgaande wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat RBC dominant voetbal liet zien. Ze hadden dan ook veelvuldig de bal. Toch wist RBC in de beginfase niet verder te komen dan enkele speldenprikjes. SC Gastel kon in de omschakeling een aantal keer gevaarlijk eruit komen, echter leidde dit niet tot echte kansen. Vanuit een vrije trap dacht RBC op een voorsprong te komen, maar bij het terugleggen van de voorzet stond de afmaker in buitenspelpositie. SC Gastel hield verder prima stand tegen het spel van RBC door er fel op te zitten. Helaas leidde dit wel tot onnodige kaarten. Uit standaardsituaties probeerde SC Gastel dreigend te worden, maar de voorzetten waren veelal een prooi voor de doelman van RBC. Aan het einde van eerste helft werd SC Gastel nog gevaarlijk. Matthijs Nagtzaam legde de bal goed terug op Koen de Vos, maar zijn schot miste helaas richting. RBC probeerde SC Gastel nog pijn te doen met een schot uit de tweede lijn of voorzetten vanaf de zijkant. Echter was het de verdediging van SC Gastel of doelman Coert Doomen die dat onschadelijk wisten te maken. De rust werd ingegaan met een 0-0 stand. Na rust hetzelfde spelbeeld. RBC probeerde de wedstrijd te domineren en SC Gastel hield tegen en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Na een aantal minuten het eerste gevaar van RBC-zijde. Een opgezette aanval vanaf de zijkant leidde tot een zwak schot op doel. Doelman Coert had echter de grootste moeite om deze bal te keren, waarna Dennis Buijs de reddende engel in de doelmond was. Hoe langer de 0-0 op het scorebord bleef, hoe meer geloof SC Gastel kreeg in een goed resultaat. Vervolgens kreeg SC Gastel nog een goede kans via Matthijs, wiens schot net over de kruising zeilde. Na ongeveer een uur spelen wist RBC dan toch op 1-0 voorsprong te komen. Een lange bal van achteruit werd verlengd door de spits richting de buitenspeler. Op het moment van het verlengen van de bal zette Koen de speler van RBC in buitenspelpositie. Grensrechter Peter de Vos vlagde voor buitenspel, maar de scheids negeerde dit signaal en liet doorgaan. De buitenspeler legde de bal breed op de bijgesloten spits en scoorde. Helaas werd later op videobeelden nog bevestigd dat het ruim buitenspel was. Deze dreun kwam SC Gastel niet meer te boven en RBC kon in de eindfase nog uitlopen naar 3-0. Dit had nog hoger uit kunnen vallen, ware het niet dat RBC niet goed met de kansen om wist te gaan. In de eindfase werden Sven Vermeule, Jurgen Buuron en Dennis Buijs nog vervangen voor Ricardo Elgin, Keano Elgin en Jorren Wierikx. Opvallend moment was nog een bewust handsbal van een speler van RBC bij een stand van 1-0. De scheidsrechter beoordeelde deze actie wel, gaf ervoor een vrije trap, maar liet het na om hiervoor de tweede gele kaart te tonen. Wellicht had dit een omslagpunt in de wedstrijd kunnen zijn. SC Gastel heeft gestreden voor wat het waard was, wat helaas leidde tot 0 punten.

Concurrentie wist wel punten te pakken waardoor de brede middenmoot weer dichter op elkaar kruipt.