Strijdend Gastel ten onder tegen effectief Cluzona

OUD-GASTEL - Na de verloren wedstrijd van afgelopen weekend tegen RBC, stond weer een tegenstander van formaat te wachten.

Cluzona was afgereisd naar Sportpark Blankershove om te laten zien waarom zij bovenin meedraaien in de 2e klasse. Aan SC Gastel de taak om hier een sterke partij tegenover te zetten en te knokken voor ieder punt. Kees de Rooij en Harry Tak startte met de volgende elf: Coert Doomen, Dennis Buijs, Mats Helmons, Luc de Jong, Richard Hamers, Koen de Vos, Bart Aarssen, Sven Damen, Keano Elgin, Matthijs Nagtzaam en Ricardo Elgin. SC Gastel startte sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde gelijk in de eerste grote kans van de wedstrijd. Na goed combineren tussen Keano en Matthijs, legde Keano de bal af op Ricardo die vrij kon inschieten. Hij had echter net teveel tijd nodig waardoor het schot nog geblokt kon worden door de verdediging. Cluzona was gelijk wakker geschud. Na een domme overtreding net over de middellijn, een vrije trap vanaf links die werd voorgegooid. Deze werd verlengd door een speler van Cluzona en 0-1 na 3 minuten. Niets aan de hand, het is nog lang. Voetballend werd het echter steeds slechter bij Gastel en Cluzona wist met momenten door goed voetbal de vrije man te vinden. Na 29 minuten weer een vrije trap vanaf links. De bal werd hoog ingedraaid, Coert verkeek zich volledig op die bal en zag de als voorzet bedoelde bal via het aluminium achter hem in de rechterbovenhoek vallen. 0-2 voor de gasten en Gastel wist dat het nu een lastige opdracht zou worden om hier van terug te komen. In de 2e helft een wat beter Gastel. Vooral hard werken zorgde ervoor dat Cluzona het lastig vond om op te bouwen. Op enig moment voelde het alsof de aansluitingstreffer kon gaan vallen. Grootste kans was een voorzet vanaf links die door Matthijs voorlangs werd geschoven. Hierna werd er 2x gewisseld, Matthijs en Ricardo maakten plaats voor Jurgen Buuron en Sven Vermeule. SC Gastel bleef druk zetten en ging ook nog met een extra spits spelen. 2 gevaarlijke kopballen ontstonden, maar er kon niet worden gescoord. In de 89e minuut kregen we de spreekwoordelijke deksel op de neus. Een strakke corner viel bij de tweede paal, Coert kon er niet bij en de aanvoerder kon hem binnenkoppen. Eindstand 0-3. Voetballend was het weer niet goed, maar er is hard gewerkt. 0-3 was wellicht een geflatteerde uitslag, maar een overwinning voor Cluzona was terecht. Volgende week een uitwedstrijd naar R.K.V.V. JEKA op sportcomplex "TUSSEN DE LEIJEN”. Aanvang 14:30 uur.[n]