Flyer van de eerste musical: Het mooiste geschenk
Flyer van de eerste musical: Het mooiste geschenk Foto: Maria Timmers

Muzikalhuis presenteert
eerste musical

HOEVEN - Het is allemaal in sneltreinvaart gegaan sinds Muzikalhuis in september van start ging. Met 13 kinderen tussen de 8 en 11 jaar hebben we hard gewerkt aan onze eerste musical. Het is een Kerstmusical geworden naar aanleiding van het boek van Cees Wilkeshuis "Het mooiste geschenk."


"Het verhaal is geïnspireerd op het boek; het wijkt qua sfeer en inhoud wel af," zegt Maria Timmers, oprichtster van Stichting Muzikalhuis Halderberge "Het boek gaat over de vierde Koning die op zoek gaat naar het Koningskind. In ons verhaal gaan twee kinderen op zoek naar het Koningskind en nemen kinder-gerelateerde geschenken mee zoals een bal en een springtouw. De kinderen zullen uiteindelijk het Koningskind niet vinden, maar ze krijgen er wel iets bijzonders voor in de plaats. Wat dat is, verklappen we natuurlijk nog niet."

De leden van Muzikalhuis vinden het allemaal erg leuk en spannend. De meeste kinderen zullen voor het eerst op het podium staan. "We wilden eerst in een klein zaaltje, maar al gauw bleek dat dat voor alle toeschouwers te klein zou zijn. Opa's en oma's willen ook graag komen kijken," legt Maria uit "Daarom hebben we voor het Kompas gekozen. Aan een grotere zaal zit wel meer uitdaging vast. We moeten nu licht, geluid en grime regelen. Maar dat komt allemaal in orde."

En ook de kinderen zullen het goed doen. Maria heeft daar alle vertrouwen in. "De meesten kennen hun teksten en dansjes nu al uit hun hoofd. Vooral dansjes pakken de kinderen snel op," zegt Maria met enige trots "ja, het is een super leuke groep bij elkaar!"

De voorstelling is zaterdag 17 december in het Kompas, Bovenstraat 18a in Hoeven. Aanvang 14.30 uur. Waarschijnlijk zal de voorstelling 50 minuten duren. Om kaartjes te kopen kunt u een mail sturen naar muzikalhuis@gmail.com, of ze kopen aan de deur vlak voor de voorstelling. Er zijn geen genummerde zitplaatsen.

Heb je zin om mee te doen? Vanaf 12 januari zijn er weer kijk/mee doen lessen voor kinderen vanaf 8 jaar. Meld je aan via muzikalhuis@gmail.com of bel naar 06-25317606. We gaan dan eerst werken aan wat algemene theater oefeningen en theatergerelateerde spelletjes. Daarna werken we toe naar een volgende voorstelling die we begin oktober willen op gaan voeren. Dat is nog ver weg, maar we zijn al volop bezig met brainstormen over het volgende project.

Meer informatie is te vinden op www.muzikalhuis.com.[n]