Sterk collectief SC Gastel pakt een punt

OUD GASTEL - Na het slechte optreden van vorige week tegen JEKA, wist SC Gastel dat er vandaag uit een ander vaatje getapt moest gaan worden tegen R.S.V. Antibarbari. De studentenvereniging uit Rotterdam draait bovenin mee in deze 2e klasse en dus aan SC Gastel de taak om te laten zien dat er op Sportpark Blankershove niets te halen valt.

Kees de Rooij en Harry Tak startte met de volgende elf: Coert Doomen, Harm Lambregts, Mats Helmons, Luc de Jong, Richard Hamers, Dennis Buijs, Bart Aarssen, Koen de Vos, Keano Elgin, Matthijs Nagtzaam en Sven Vermeule.

Zowel SC Gastel als Antibarbari startte geconcentreerd aan de wedstrijd en probeerde voetballend er doorheen te komen. Het was Antibarbari met het betere spel, maar de verdediging van SC Gastel stond als een huis en ze kwamen er niet doorheen.

SC Gastel kwam ook een aantal keer gevaarlijk in de 16 meter, maar tot een gevaarlijk schot op doel leidde dit niet. Halverwege de eerste helft een corner voor Antibarbari, deze werd niet goed weggewerkt door SC Gastel en de laatste man van Antibarbari kon de bal intikken, 0-1.

SC Gastel probeerde aanvallend een vuist te maken, maar waar het verdedigend verder heel goed stond, wilde het niet lukken om in de eerste helft echt gevaarlijk te worden voor de goal.

Tweede helft

In de tweede helft een heel fel en gedreven SC Gastel. Antibarbari wist even niet goed waar het de ruimte moest zoeken en SC Gastel kwam steeds beter in de wedstrijd. Na eerdere kansen voor Matthijs en Keano, was het in minuut 65 raak. De bal werd door de verdediging veroverd en via de flank naar voren gespeeld. Een goede bal van Bart kwam vervolgens in de loop bij Keano op rechts, hij dacht niet na en schoot geweldig in het zijnet van de verre hoek.

Beide ploegen wilden nog voor de overwinning gaan en dit maakte het een leuke tweede helft om naar te kijken. Antibarbari kreeg nog een paar grote kansen uit corners/vrije trappen, maar gelukkig troffen deze geen doel. Matthijs werd nog gewisseld voor Jurgen.

De grootste kans was op het einde van de wedstrijd nog voor Keano. Helaas kreeg hij de bal net niet lekker mee, waardoor zijn schot nog geblokt kon worden. Een mooi resultaat waarbij zeker complimenten mogen worden gemaakt aan het strijdend collectief. 1-1 was uiteindelijk een terechte weerspiegeling op basis van de gehele wedstrijd.

Programma

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop en een hele belangrijke. Een uitwedstrijd bij mede-promovendus Victoria'03 uit Oudenbosch. Aanvang 14.00 uur.[n]