Pastoor van der Laer spreekt de aanwezigen toe.
Pastoor van der Laer spreekt de aanwezigen toe. Foto: Rian Lauwen

Heilige Mariaparochie geeft startschot Actie Kerkbalans 2022

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op zondag 16 januari is de Heilige Mariaparochie Etten-Leur, samen met 2000 andere kerken in Nederland, de landelijke Actie Kerkbalans gestart om aandacht te vragen voor de financiƫle situatie van de parochie.

We waren van plan dit startmoment op spectaculaire wijze te doen maar door corona hebben we dit helaas bescheiden moeten houden. De kerkgangers gingen na de viering in de H. Lambertuskerk met zang van het kinderkoor en een haag van ballonnen naar buiten waar pastoor John van der Laer de aanwezigen toesprak, de actiefolder en een actiepen werden uitgedeeld en alle klokken werden geluid om te laten horen dat we echt gestart zijn.
Komende week ontvangen alle parochianen de actiefolder in hun brievenbus met het dringende verzoek om hun onmisbare financiƫle steentje bij te dragen.
In 2021 deden slechts 10% van de katholieke etten-leurenaren mee aan de kerkbijdragen. Deze groep kan onmogelijk de parochie met twee monumentale, maar ook dure, rijksmonumenten voor de toekomst financieel in stand houden. Met klem worden niet-betalers opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen om de parochie in stand te houden. Het is van levensbelang voor de parochie.