Vlnr: Piet Verhoeven, Piet Aerts, Ries Jaspers en Mart v.d. Enden.
Vlnr: Piet Verhoeven, Piet Aerts, Ries Jaspers en Mart v.d. Enden. Foto: Jan van der Wal

BC 't Palet blikt terug op 2021

ETTEN-LEUR - Medio maart hebben we, na de Covid-stop 2020/2021, enthousiast ons beugelspel opgepakt. Gedurende het jaar zijn twee beugelaars toegevoegd als trouwe deelnemers. Hendrik van Beurden en Chantal Schrauwen brengen daarmee de 'club van trouwe beugelaars' op veertien leden. 


Jammer dat we, na 17 december, wederom vanwege Covid niet meer mogen beugelen. We kijken terug op een geslaagd beugeljaar 2021. Vooral veel gezelligheid, spannende partijen, 'frustratie' als het (net) niet lukte de tegenstanders een loer te draaien en natuurlijk het genieten in De Linde in de pauze en bij 'de nazit'. 

De maand december is winnend afgesloten door Piet Verhoeven, 2e Rein Nuiten en 3e Jan van der Wal. 

Opvallend goed scoorde Hendrik van Beurden, die op de 5e plaats, slechts 0,46 achter zijn maatje Tonny Geldtmeijer, eindigde. Piet Aerts, Mart v.d. Enden, Martien de Jong en Ries Jaspers volgden op geringe afstand. 


Resultaten over het jaar 2021

Dan de resultaten over heel 2021: In de periode t/m juli waren de kansen voor Jan v.d. Wal, Martien de Jong, Rein Nuiten, Piet Verhoeven, Ries Jaspers en Tonny Geldtmeijer realistisch om voor de ereprijzen te gaan. Daarna nam Piet Verhoeven wat voorsprong met constante maandresultaten. Zonder rekening te houden met de 'bonuspunten' kwam Rein Nuiten nog op slechts 0,6 op het jaargemiddelde van Piet. Tonny Geldtmeijer werd 3e. Maar, vanwege ons, dit jaar ingevoerde, systeem van 'bonuspunten' wisselden Tonny en Rein van plaats! 

Dus, wederom Piet Verhoeven, met 28,17 als jaargemiddelde, beugel-kampioen Etten-Leur. Gefeliciteerd Piet. 

Tonny Geldtmeijer 2e en Rein Nuiten 3e. Jan van der Wal knap 4e, Martien de Jong 5e en Ries Jaspers 6e. Piet Aerts is ook goed bezig, met 24,68 jaargemiddelde, op plaats 7. Vervolgens Kees Naalden, Mart v.d. Enden, Hendrik van Beurden, Piet Vermunt, Hugo Noback en Gonnie van der Wal. De laatste vier hebben, om wisselende redenen, heel weinig gespeeld en missen daardoor ook veel bonuspunten''. 

Ons laatst toegetreden lid, Chantal Schrauwen, gaat in 2022 meespelen voor de punten. 

Laten we erop vertrouwen dat we spoedig ons beugelspel weer in de frisse buitenlucht kunnen oppakken. Wij zijn er klaar voor![n]