Motorcrosser Jens Walvoort
Motorcrosser Jens Walvoort Foto: Huub Munsters

Goede voorbereiding voor Jens Walvoort

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Jens Walvoort, de 17 jarige motorcrosser uit Etten-Leur, heeft na veel blessureleed een nieuwe start gemaakt door zich voor te bereiden in Spanje en Sardinië.

In 2021 verliep het seizoen van Jens voorspoedig na een dubbele beenbreuk in 2020. Echter tijdens een internationale motorcross in het Belgische Balen liep hij een fractuur op in het kniegewricht, waarop een operatie volgde. Na 3 maanden revalideren is hij in november weer voor het eerst op de KTM 250 gestapt. De training in Spanje verliep zo goed, zodat is besloten meteen te beginnen met de voorbereiding op seizoen 2022. Na 3 weken Spanje was er dan de eerste internationale wedstrijd, meetellend voor het Italiaans kampioenschap in Sardinië met veel wereldtoppers aan het starthek. De wedstrijd verliep goed en het resulteerde in een 16e positie na een val. Het gevoel was zodanig dat er meer in had gezeten. Na een week trainen op Sardinië volgde de 2e wedstrijd afgelopen zondag. In deze wedstrijd eindigde hij als 11e en na 5 maanden geen competitie is er reden voor alle tevredenheid.
Dit jaar ligt de focus op de EMX 250 competitie, het Europees kampioenschap in de 250cc klasse en mede mogelijk gemaakt door een sponsor gaat Jens zijn debuut maken in 3 races meetellend voor het wereldkampioenschap. De voorbereiding zet zich voort in Italië voor een paar dagen. De eerste EMX race is op 5 maart in Mantova Italië.