ETTEN-LEUR - Op 12 februari reisden onze jongens af naar Eindhoven om het op te nemen tegen Nuenen BJ1. Wederom met een door Corona gehavend team met maar 1 wisselspeler, moesten onze jongens proberen de winst naar zich toe te trekken.


Bij aankomst in Eindhoven bleek dat Nuenen geen wisselspelers had. Dit zou verderop in de wedstrijd in het voordeel van DIO kunnen gaan werken. Bij aanvang van de wedstrijd waren beide ploegen zoekende naar een opening in elkaars verdediging. Nuenen kreeg twee doelpogingen, maar vanuit de counter was het Rijk die DIO na 1 minuut op 0-1 voorsprong bracht! Nuenen liet dit niet op zich zitten en probeerde snel de gelijkmaker te maken, wat vanuit een toegekende 5-meter lukte. Onze jongens vochten terug en zowel Joris, Miguel, Bas en Leon krijgen doelkansen. Ook Nuenen breekt nog een paar keer door de DIO-verdediging, maar keeper Sjoerd staat zijn mannetje! Met een stand van 1-1 begint het tweede part. Nuenen heeft hun rust gepakt en gaat fel van start. Na 11 seconden scoort Nuenen hun tweede doelpunt. DIO countert, maar het schot van Damian raakt de Nuenense doellat. Nuenen reageert met snelle aanvallen en loopt verder uit naar 4-1. Bas en Miguel krijgen nog kansen maar kunnen deze helaas niet benutten. Partje 3 en 4 DIO toont vechtlust en na enkele seconden in het derde part scoort Bas het tweede DIO-doelpunt. Zaak was nu om door te pakken. Damian kreeg een paar kansen, maar het was Nuenen die verder kon uitlopen naar 5-2. Joris, Rijk en Angelo probeerden nog te scoren, maar of de Nuenense keeper of de doellat zat steeds in de weg. In het vierde part gaat het erom spannen. We weten dat onze jongens dan vaak hun beste spel laten zien. Het is Nuenen die verder uitloopt naar 6 tegen 2. Joris breekt vervolgens door de Nuenense verdediging en scoort het derde DIO-doelpunt. Zowel Joris als Damian krijgen nog wat kansen, maar het was Rijk die scoorde en de stand op 6-4 zet. Onze jongens zetten alles op alles om de achterstand weg te werken, maar de vermoeidheid eist zijn tol. Periode-tussenstanden en eindstand: 1-1, 4-1, 5-2 en 6-4. Onze jongens hebben wederom vechtlust laten zien, hard gestreden en een paar mooie doelpunten gescoord, maar het geluk zit ze niet mee. Volgende wedstrijd is op zaterdag 5 maart thuis, opnieuw tegen Nuenen BJ1.

Wil je meer informatie of wil je een keer vrijblijvend meetrainen? Dat kan! Neem dan contact op met Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.[n]