De heer Bomers.
De heer Bomers.

Samen op pad met de Zonnebloem tijdens NL-doet op 12 maart

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zaterdag 12 maart organiseert De Zonnebloem tussen 10.00 en 15.00 uur een scoormobieltocht.

Maak een scootmobieltocht en zie hoe mooi het gebied langs de “AA  en Weerijs” en door het bosgebied “De  Pannenhoef” is. Guus Meeuwis wist het al. Hij zingt in zijn lied “Brabant”: “De Peel, en de Kempen en de Meijerij maar ‘t mooiste aan Brabant dat ben jij. “ Met dat “het mooiste aan Brabant ben jij” bedoelt hij vast het mooie gebied bij Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Door dit gebied loopt het beekje de “AA of Weerijs” en erin ligt het prachtige bosgebied “De Pannenhoef””. Het gebied wordt doorkruist door goede fietspaden die voor fietsers, maar vooral voor ook scootmobielen makkelijk te berijden zijn.

De Zonnebloem afdeling Etten-Leur organiseert daarom in het kader van de dag van NL-doet op 12 maart, speciaal voor deze gelegenheid, kosteloos, een tocht van ongeveer 22 km per scootmobiel. Persoonlijke kosten: lunch, dranken e.d. zijn voor eigen rekening. De tocht zal worden aangevoerd door onze deelnemers Simon Bomers en Herman Zonligt. Simon Bomers is een ervaren toerscootmobieler welke o.a. een rit van Den Helder naar Etten-Leur op zijn briefje heeft staan, maar ook vele tochten in onze mooie omgeving. Hij heeft het gebied, gedeeltelijk samen met Herman Zonligt, letterlijk in alle windrichtingen doorkruist en ook de tocht welke wij u aanbieden in het kader van NL Doet is z.g. voorgereden. Nog de dag voor vertrek wordt hij een keer gereden om te voorkomen dat wij voor route-verassingen komen te staan. Er is dus eigenlijk niets dat u belemmert om aan de tocht deel te nemen.

We vertrekken om 10.00 uur uit Etten-Leur en zullen rond drie uur weer terug zijn in Etten-Leur. Wij gaan u laten genieten van het landschap en daarom zal er in een rustig tempo van ongeveer 10/11 km per uur worden gereden, zodat u volop de gelegenheid krijgt om van het mooie, afwisselende, Brabantse landschap te genieten. De tocht wordt door voldoende vrijwilligers, o.a. eentje welke wij hopen niet nodig te hebben (een EHBO’er), begeleidt om te zorgen dat het u aan niets ontbreekt. U krijgt als aandenken een print van de route welke u gereden heeft, alsmede ééntje welke u zelfstandig kunt rijden. Verder sturen wij u ter bevestiging van uw inschrijving wat gegevens over de omgeving waar wij doorheen zullen rijden.

Wij vragen u wel met om met de volgende zaken rekening houden: De groep blijft de gehele tocht bij elkaar; wij zullen zorgen dat er in Rijsbergen en Zundert de gelegenheid voor een sanitaire stop is; verlaat u de groep (tenzij door panne) dan blijft er geen vrijwilliger bij u en bent u verder op u zelf aangewezen, u moet dan ook zelf de route naar huis kiezen. Meedoen met kleine z.g. huis-scootmobielen is niet mogelijk. Uw scootmobiel moet een minimaal bereik van 40 km hebben en de accu dient volledig opgeladen te zijn. Neem voor de zekerheid uw oplader mee, dan kunnen we onderweg, indien nodig, nog wat bijladen. Zorg ook dat uw gebruikelijke bandengereedschap bij u heeft. 

Inschrijven voor 5 maart
Inschrijving kan onder vermelding van uw naam, adres en e-mailadres en mobiele telefoonnummer tot en met 5 maart aanstaande, per e-mail (anjazonnebloem@gmail.com), gebeuren bij ons bestuurslid dat verantwoordelijk is voor de evenementen: Anja Taks. Wij hopen u op 12 maart welkom te kunnen heten en u dan te kunnen laten genieten van onze mooie omgeving. U zult begrijpen dat, mocht het slecht weer dreigen te worden, wij u vroegtijdig zullen waarschuwen dat de tocht wordt uitgesteld. Ook indien wij minder dan 10 deelnemers krijgen zal de toer niet doorgaan. Mocht het nog noodzakelijk zijn (wij hopen dat uiteraard niet) dan wordt de toer georganiseerd volgens de voorschriften van het OMT en de RIVM. U doet mee aan de toertocht voor eigen risico. Mocht u familie of vrienden hebben die niet zijn aangesloten bij de Zonnebloem: Ook voor hen staat deze speciale tocht open. Hen zal wel gevraagd worden om zich kosteloos en zonder verplichtingen, maar wel met alle voordelen van de Zonnebloem in te schrijven als deelnemer van Zonnebloem Etten-Leur.